Sibiul pe locul IV la sumele cheltuite în acest an pentru beculețele de Crăciun

De Crăciun, orașele din România vor îmbrăca „straie” de sărbătoare pentru care Primăriile cheltuie sume imense de bani. Sibiul se află și el în topul orașelor în care se cheltuie cel mai mult pe iluminatul festiv.

Potrivit Info Sud-Est, pe primul loc în topul cheltuielilor pentru iluminatul festiv de sărbători se află municipiul Constanța care va aloca decorațiunilor de Crăciun din acest an aproape 3 milioane de lei.

În topul marilor municipii, Constanța este urmată de Galați, cu un buget de peste un milion și jumătate de lei și Cluj, care a alocat luminițelor festive puțin peste un milion de lei.

Următoarele orașe în top sunt Sibiu, cu aproximativ 640 000 de lei, Târgu Mureș, 630 000 de lei, și Tulcea, 600 000 de lei.

Cele mai „zgârcite” administrații la iluminatul festiv sunt, potrivit Info Sud-Est Timișoara și Brașov cu câte 500 000 de lei.

Info Sud-Est a centralizat și datele din ultimii cinci ani, inclusiv 2022, referitor la cheltuielile pentru ornamentele de Crăciun făcute de cele mai mari orașe din România:

În ceea ce privește economia de energie în contextul crizei energetice, majoritatea primăriilor au implementat măsuri precum înlocuirea becurilor luminoase care folosesc vapori de sodiu cu becuri cu tehnologie LED, mai eficiente din punct de vedere energetic, și reducerea intensității iluminării stradale la anumite intervale de timp.

Pe lângă aceste măsuri, Primăria Sibiu a optat și pentru instalarea de becuri ecologice în sediul primăriei și a altor servicii publice. De asemenea, primăria a lansat în 2020 un program de eficientizare a clădirilor publice din oraș, patru unități de învățământ fiind deja îmbunătățite  prin instalarea de panouri fotovoltaice, pompe aer-apă, ventiloconvectoare și sisteme digitale de management a utilităților, se arată în răspunsul transmis de Primăria Sibiu pentru ISE.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*