„Sibiul pe mâini bune“

Răzvan Pop, candidatul Partidului Național Liberal la Primăria municipiului Sibiu, și-a prezentat, ieri, programul electoral în perspectiva alegerilor locale din 5 iunie. Sub sloganul „Sibiul pe mâini bune”, liberalul sibian propune idei originale, axate pe o viziune de dezvoltare la scară de oraș metropolitan.

Razvan Pop lansare„Sibiu, zonă metropolitană” este ideea cea mai ambițioasă a candidatului PNL Sibiu. „Este momentul să privim spre viitor! Pentru o dezvoltare durabilă și sustenabilă pentru locuitorii săi, Sibiul are o singură cale: cea a unui oraș european modern, o forță administrativă în inima României. Orașul are nevoie să crească, iar singura cale este transformarea împrejurimilor într-o zonă metropolitană.  O zonă metropolitană este menită să atragă investitorii, care vor facilita crearea locurilor de muncă necesare într-un oraș ce se vrea centrul economic principal al Transilvaniei”, crede liberalul sibian. Din această zonă metropolitană, care presupune colaborare și nu alipire, ar urma să facă parte Sibiu, Cisnădie, Rășinari, Poplaca, Cristian, Șura Mică, Șura Mare, Roșia și Șelimbăr.

Idei pentru administrație

În paralel, Răzvan Pop dorește să modernizeze administrația locală. „Avem nevoie să îmbunătățim viziunea de funcţionare a administraţiei sibiene, prin mutarea accentului dinspre gestionarea fluxurilor birocratice, spre crearea de oportunităţi economice şi interacţiune cu cetăţenii. O nouă viziune administrativă înseamnă un focus pe trei planuri: reducerea birocraţiei, creşterea conectivităţii cu cetăţeanul în special prin fluxuri on-line și elaborarea politicilor publice locale prin participarea cetăţenească. Este nevoie să auzim acum vocea cetățeanului și, pornind de la nevoile lui imediate, să dezvoltăm un Sibiu puternic”, consideră el.

Dacă va fi ales la Primăria Sibiu, Pop își dorește pentru oraș dezvoltarea infrastructurii dedicate tinerilor, de la spații de joacă, la școli cu baze sportive, inițierea de programe de tip „Școală după școală”, dar și extinderea unor instituții culturale dedicate tinerilor. Toate acestea sunt cuprinse în proiectul „Sibiul tânăr“.

Vrea un Sibiu „verde“

„Sibiul verde” este, de asemenea, un punct important pe lista de priorități a liberalului sibian. Răzvan Pop vrea să dezvolte o politică de mediu cu adevărat eficientă, care să îi impulsioneze pe  dezvoltatori  să amenajeze spaţiile verzi, spaţiile sportive şi parcările în funcţie de densitatea populaţiei, chiar parcări subterane. În opinia lui, este necesară transformarea albiei Cibinului în drumul „verde“ al Sibiului, prin amenajarea malurilor râului. ”Plămânul” orașului trebuie ajutat și prin amenajarea pădurilor din Guşteriţa şi a lacului lui Binder.

Totodată, Sibiul istoric este „cartea noastră de vizită, care trebuie prezentată în fața turiștilor într-o manieră impecabilă. Reabilitarea fațadelor clădirilor istorice, repunerea în circuitul turistic a Pieței Huet, dar și înnoirea mobilierului urban din zona istorică sunt doar câteva dintre proiecte pentru centrul istoric al Sibiului“, a enumerat candidatul în vârstă de 34 de ani.

Continuator al lui Iohannis

Cu Răzvan Pop la Primărie, Sibiul poate fi, cu adevărat pe mâini bune, este de părere deputatul Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu. „Îl cunosc bine pe Răzvan Pop și pot să afirm, fără reținere, că este un om: integru, profesionist și implicat. Poate fi un demn continuator al proiectelor primarului Iohannis. Susținerea lui Răzvan Pop pentru Primăria Sibiu nu este doar despre Primărie. Este despre echipă, despre sibieni, despre oraș, este despre forța politică a PNL pentru toamnă, pentru Parlament. Este despre oameni care cred în PNL, pentru ca președintele Iohannis să poată avea un guvern politic pe termen lung  care să-i susțină viziunea“, a apreciat Turcan, la lansarea de ieri.

Răzvan POP | candidat PNL„Cred că toate ideile lui Klaus Iohannis trebuie continuate.“

One Comment

  1. Maricica says:

    Pacat ca recomandarea a venit din partea Ralucai Turcanu care numai gura e de ea in tot ceea ce face
    Mai bine isi facea singur campanie alaturi de o echipa de sibieni
    Aici lucrurile sant cat de cat bine facute , asezate si gandite bine………de ce nu sa duce acolo unde e nevoie de ea si sant chiar multe de facut in Moldova pe meleagurile natale si sa puna lucrurile cap la cap dupa modelul Ardealului si sa se vada la un moment rezultatele politicianului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*