Sibiul prin ochii scriitoarei spaniole Luna Miguel

O cunoscută scriitoare din Spania, Luna Miguel, face, în prestigioasa revistă El Pais o descriere a Sibiului pe care l-a cunoscut în mai multe peripluri prin oraș.

 

Prima dată când a venit la Sibiu, Luna Miguel avea 23 de ani. A rămas fascinată de străduțele înguste și pietruite ale Sibiului, de casele vechi și de ochii acoperișurilor.

„ Fie că era cu frigul toamnei, fie cu briza de vară, întunericul a căzut repede pe ferestre ca ochii căsuțelor din centru, iar terasele s-au umplut de oameni care beau pahare uriașe de bere care mi s-au părut foarte ieftine. Fiind și eu vegetariană, am optat pentru preparate cu mămăligă și ciuperci asezonate cu sosuri care usturau pe vârful limbii. Toți cei din jurul meu au mâncat carne. Carne de vită din munții din jur: dimineața găsim vaci în vizitele noastre în păduri și orășelele unde s-au născut filosofi de genul celor care au fugit cândva la Paris” scrie Luna Miguel.

Dar cel mai mult a impresionat-o pe Luna Miguel încărcătura culturală a orașului și festivalurile sale.

„Am participat mereu la festivaluri de poezie organizate de o comunitate de poeți tineri și fascinanti —Radu Vancu, Cătălina Stanislav, Vlad Pojoga, și în fiecare dintre vizitele mele m-am bucurat, am râs și am învățat ca niciodată. Cele mai impresionante dintre acele evenimente, după părerea mea, au fost nopțile lor” scrie Luna Miguel.

Luna miguel a rămas impresionată de ospitalitatea sibiului și a oamenilor acestui oraș.

„Ospitalitatea Sibiului, o ospitalitate incomparabilă. Cum să nu vrei să revii aici?” scrie în încheierea articolului Luna Miguel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*