Sibiul se pregăteşte pentru primăvară

150 de arbori pregătiți de plantare în primăvară. Asociațiile de proprietari pot solicita gard viu pentru înfrumusețarea zonei.

flori giratoriu ramadaServiciul de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi a pregătit 152 de arbori care urmează să fie plantați în oraș în această primăvară pe Calea Cisnădiei, str. Mărășești, str. Al. I. Cuza, strada Mărăști, zona Ștefan cel Mare, Piața Gării, zona Terezian, cartier Valea Aurie, zona Ștrand, zona centrală, Valea Săpunului, Reconstrucției, Piața Cluj și cartierul Tineretului. Cei mai mulți dintre acești arbori sunt tei, dar și platani, catalpa, magnolii, castani roșii, acer, salcâmi și arțari. Activitatea de plantare va începe în luna martie. “Am pregătit programul de plantare pentru primăvară și vom încerca să ajungem în cât mai multe zone verzi pentru a le amenaja și completa cu plante, arbuști și arbori, dar asociațiile de proprietari pot contribui și ele la această acțiune. Le invităm să solicite gard viu și arbuști pentru a înfrumuseța zona din jurul blocurilor”, spune Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Gratuitate pentru asociaţiile de proprietari

Asociațiile de proprietari pot solicita Serviciului Parcuri și Zone Verzi fire de gard viu, care le va fi acordat în mod gratuit. Acesta poate fi utilizat exclusiv pentru plantarea pe domeniul public, în jurul blocului. Plantarea se va realiza de către asociația respectivă, singura condiție pentru aprobarea cererii este ca în zona respectivă să nu fie planificate lucrări de reparații sau investiții, pentru ca materialul folosit să nu fie astfel afectat de lucrările de construcție. Pentru a formula o cerere, apelați 0269/236.791 sau transmiteți solicitarea în scris la adresa parcuri@sibiu.ro.

Mii de arbuşti

Pentru primăvara anului 2016 serviciul public amintit dispune de 8.500 de fire de gard viu. Marea majoritate va fi plantat de serviciul de resort în zonele verzi din oraș, dar o parte va sta la dispoziția asociațiilor de proprietari. De asemenea Serviciul Parcuri și Zone Verzi a pregătit în pepiniera proprie aproximativ 1.800 de arbuști foioși și rășinoși care sunt disponibili serviciului amintit, o parte din acest material putând fi alocat asociațiilor de proprietari, la cerere.

În 2015, peste 2.500 de fire de gard viu au fost transmise gratuit asociațiilor de proprietari.

În toamna anului 2015 au fost plantați în oraș 225 de arbori. Cei mai mulți au fost utilizați pentru completări în parcul Sub Arini (107), 52 fiind plantați pe aliniamentele stradale în zona Lazaret, 41 în zona Terezian, 33 în zona Mihai Viteazu și și tot atâția în zona centrală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*