Sibiul se revoltă ca niciodată!

Cumulat, aproape jumătate din populația Sibiului a protestat în stradă. Peste 60.000 de sibieni au luat parte la cele patru zile de protest desfășurate în Sibiu în zilele de duminică (10.000), marți (10.000), miercuri (aproape 25.000) și în această seară (peste 15.000), în condițiile în care populația municipiului se ridică la 140.000 de locuitori. Miercuri seara a fost atins apogeul manifestaților, în țară protestând în jur de 300.000 de cetățeni. În această seară, la închiderea ediției, în țară erau peste 200.000 de oameni în stradă. Protestele sibienilor împotriva Guvernului PSD condus de Sorin Grindeanu și de Liviu Dragnea, din umbră, se vor face auzite și în următoarele zile. Acestea sunt cele mai ample proteste din istoria Sibiului.

În județul Sibiu, au ieșit în stradă și peste 2.000  de medieșeni în ultimele două zile, dar și zeci de agnițeni.

Sibiul nu se dezice de Iohannis

În zilele de protest, sibienii au urmat traseul Revoluției din ’89, parcurgând cele mai importante bulevarde. În fiecare seară, manifestanții au pornit în marș din Piața Mare, purtând pancarde, tricolorul și scandând lozinci antiguvernamentale și mesaje de susținere pentru DNA și președintele Klaus Iohannis. Aceasta în condițiile în care Sibiul rămâne un fief loial șefului statului. Protestatarii au trecut și prin fața casei președintelui, unde au fost salutați de prima doamnă, Carmen Iohannis. Sibienii au strigat printre altele: „România cere: fără grațiere!“, „PSD, ciuma roșie!“, „Afară, afară cu PSD din țară!“, „DNA să vină să va ia!“ sau „Justiție, nu corupție!“. Și de această dată, mobilizarea sibienilor s-a făcut pe rețelele de socializare, totul decurgând cu decență, fără incidente. Chiar și o maşină a Jandarmeriei a avut afișate în parbriz mesajele „Jandarmii nu-s călăii hoților!“ și „Şi jandarmeria e împotriva hoților!“.

Protestele au fost avizate pentru fiecare seară până în 15 februarie

Sibienii nu renunță și au cerut prelungirea perioadei pentru proteste. „Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din municipiul Sibiu a analizat și avizat favorabil cererea formulată de către o persoană fizică cu privire la organizarea unui marș și protest împotriva ordonanțelor privind grațierea și modificarea Codului Penal. Adunarea publică a fost aprobată să se desfășoare în perioada 2.02. – 15.02.2017, între orele 17 – 23, pe următorul traseu: Piața Mare – B-dul Nicolae Bălcescu (Farmacia 24) – Hotel Continental Forum – str. Andrei Șaguna până la Prefectură – întoarcere pe str. Andrei Șaguna – Piața Unirii – Calea Dumbrăvii – B-dul Mihai Viteazu – str. Rahovei – str. Semaforului – str. Ștefan cel Mare – str. Bâlea – str. Hermann Oberth – str. Constituției – str. G-ral Magheru – str. Avram Iancu – Piața Mare“, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*