Sibiul și România, promovate la Berlin

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, împreună cu fostul tenisman Ilie Năstase și naistul Nicolae Voiculeț, ambasadori ai turismului românesc, au deschis „Seara românească“ la Târgul Internațional de Turism de la Berlin.

Cu această ocazie, a fost promovat domeniul viticol Apold. În plus, gastronomia tradițională a completat experiența românească de la standul României.

Bun gust și autenticitate

„Sunt mândru că România este reprezentată la Berlin prin bun gust și autenticitate și fac aici referire şi la vinul produs în județul nostru, vin ce a fost degustat cu multă plăcere de vizitatorii standului Ministerului Turismului de la Berlin pe parcursul serii românești organizată de Ministerul Turismului în prima zi de târg. I-am invitat și pe cei din consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică, aici, la standul nostru, așa că vor avea şi ei un moment special de prezentare a gastronomiei zonei. Mă bucur că Sibiul este în atenția turiștilor din întreaga lume prin intermediul celui mai mare eveniment de turism din Europa, ITB Berlin. Acțiunile de acest gen vor continua în acest an, iar Sibiul va fi promovat la nivel internațional cu toate formele de turism, gastronomic, cultural, de aventură și de sănătate”, a declarat Trif.

Ministerul Turismului a pus la dispoziție gratuit standul celor 46 de coexpozanți care au prezentat oferta turistică a țării noastre, potrivit unui comunicat al ministerului. Agenții de turism, Consilii Județene și alți operatori economici din domeniu au contribuit la promovarea României ca destinație turistică.

Consorțiul Sibiul Regiune Gastronomică Europeană 2019 a organizat ieri o degustare de produse sibiene la Târgul Internațional de Turism de la Berlin, la invitația și în standul Ministerului Turismului. Bufetul a cuprins produse sibiene de la Lactate Seviș, Bătrânu’ Sas, Carmangeria Mangalița de la Racovița, Carmangeria Cristea Gura Râului, brânză de burduf de la Râu Sadului, unt din Mărginimea Sibiului, legume, murături și pâine de la producători locali, păstrăv afumat, iar la desert hencleș, plăcinte cu mere și cu prune. Bufetul a fost asezonat cu o vinurile Gorgandin, berea artizanală (1717, Bere Sibiu, Eco-Zen, Nembeer, Urban Brewery) și țuică de prune și de pere pădurețe de la Michael Weisz. Bufetul a fost pregătit de o echipă de bucătari, condusă de Radu Zărnescu, din care au făcut parte și Marius Greav de la The Gallery și Vasile Bădilă de la centrul de evenimente Șelimbăr.

„Aproape 600 de persoane au apreciat savoare deosebită a produselor sibiene, având parte de un aperitiv la bucatele pe care le pot degusta anul acesta în Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019. ITB este cel unul din cele mai mari târguri de profil din Europa, la care participă peste 10.000 de expozanți din 180 de țări”, au menționat reprezentanții Consorțiului, într-un comunicat.

Năstase i-a invitat pe nemți în România

Degustarea de vinuri a fost acompaniată de maestrul Nicolae Voiculeț care a adus plus valoare serii românești prin cântecele tradiționale interpretate la nai.

Ilie Năstase a dat autografe vizitatorilor care au ținut să fie aproape de numărul 1 mondial din tenis. Celebrul sportiv i-a invitat pe turiștii germani să vină în țara noastră pentru a se bucura de experiențe autentice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*