FOTO – VIDEO. Sibiul sub nămeți. Viscolul a lovit cu putere în centrul țării

Căderile abundente de zăpadă și viscolul puternic au lovit cu furie județul Sibiul începând de sâmbătă seara.

Din cauza viscolului și a ninsorii, circulația pe drumul spre Păltiniș a fost oprită în jurul orei 3.00. Păltinișul a rămas practic izolat până când drumarii vor reuși să degajeze drumul. Asta în condițiile în care în stațiune sunt mulți turiști care în această dimineață încercau să își scoată mașinile de sub nămeți. Cei care se îndreaptă spre Păltiniș sunt întorși din drum de către polițiști la Rășinari.

După cum au anunțat cei de la Drumuri și Poduri SA, pe celelalte drumuri județene nu sunt restricții, dar se circulă în condiții de iarnă.

Căderile mari de zăpadă și vântul puternic au perturbat traficul rutier și au lăsat mai multe localități, dar și cartiere ale Sibiului în beznă.

Traficul pe autostrada A1 între Cunța și Sibiu, adică pe tot traseul care traversează județul a fost restricționat. Cei de la DRDP Brașov au anunțat că din cauza viscolului și a vizibilității scăzute utilajele de deszăpezire nu pot să intervină, așa că s-a luat măsura opririi traficului.

Din cauza ninsorii abundente, a viscolului și a vizibilității reduse (10 – 15 m), CNAIR și Poliția Rutieră au decis să închidă circulația pe A1 între Cunța și Boița, km 224+000 – km 292+000.

„Precizăm ca vizibilitatea redusă face imposibilă acțiunea utilajelor de deszăpezire, dar acestea vor acționa pentru redeschiderea circulației in condiții de siguranță imediat ce condițiile meteorologice o vor permite.“

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate” au transmis în jurul orei 22.30 reprezentanții DRDP Brașov.

Dimineață, în jurul orei 5.30 s-a redeschis traficul pe autostradă pe porțiunea dintre Mohu și Sibiu-Vest pentru ca traficul greu să nu tranziteze orașul.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*