Sibiul, un punct important pe harta Raliului României Unite 100

Zeci de piloți sportivi din Sibiu și din alte județe au marcat Centenarul României Unite.

Participanții la Raliul României Unite 100 au ajuns, în aceste zile, în unele dintre cele mai importante orașe de pe harta istorică a României.

Destinat tuturor pasionaților de automobilism sportiv, indiferent dacă sunt licențiați sau nu ca sportivi ai Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), raliul a atras zeci de participanți din toată țara. Începând de luni, 50 de mașini au luat startul în cursă pentru a bifa cele mai importante obiective care au legătură cu Unirea de la 1918, pe teritoriul României și Republicii Moldova.

Miercuri, o parte dintre participanți au plecat de la Sibiu în regim de defilare, au ajuns în orașul Marii Uniri, Alba Iulia, acolo unde au fost primiți de către primarul Mircea Hava, viceprimarul Gabriel Pleșa și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. Cu această ocazie, s-a intonat imnul de stat, s-a vizitat cetatea, s-a citit și semnat documentul Raliului României Unite 100 și s-au depus coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazu.

Federația a fost reprezentată de vicepreședintele Cătălin Nicolaescu. „Acest document va rămâne ca o filă de istorie în cadrul FRAS. Raliul României 100 este organizat de către FRAS pentru a promova Centenarul. Am organizat o acțiune frumoasă, cu plecare de la Sibiu, unde ne-am întâlnit cu mai multe delegații din diferite județe. Este o acțiune care se desfășoară peste tot, pe pământurile românești. Noi am vrut să ne constituim într-un grup special și să mergem cu această delegație direct la Alba Iulia”, a declarat Cătălin Nicolaescu, pentru Mesagerul de Sibiu.

La 600 de kilometri depărtare, Claudiu Barbu și Marius Botezat (Transcarpatic Rally Team) bifau Chișinăul și statuia lui Ștefan cel Mare din centrul orașului.

Bianca Constandin a luat startul în competiție din orașul Micii Uniri, Focșani.

Marius Ghiban și Matei Ghiban au ajuns și ei la Cluj-Napoca, dar și în alte orașe istorice ale României.

Cei de la Transcarpatic Rally Team, care au plecat în caravană din București, au trecut nu doar de zona de est de țării, dar și prin Transilvania, fluturând cu onoare tricolorul pe mașinile inscripționate cu Raliul României Unite.

Raliul României Unite se va încheia pe 1 decembrie, în ziua în care România celebrează Centenarul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*