Siguranța copiilor nu este opțională

În cursul zilei de duminică, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au desfășurat, împreună cu parteneri din domeniul siguranței rutiere, o acțiune pe linia conștientizării participanților la trafic cu privire la importanța utilizării dispozitivelor de retenție pentru copii, precum și cu privire la portul centurii de siguranță.

Principalii actori ai acțiunii au fost copiii, dar nu au fost lăsați deoparte nici părinții, cu toții realizând o recapitulare a principalelor reguli de circulație pentru conștientiza riscurile la care se expun atunci când nu respectă normele rutiere.

Astfel, cei prezenți ieri în Parcarea Shopping City Sibiu au putut experimenta importanța centurii de siguranță în situația unui accident prin intermediul unui simulator de impact și au avut ocazia de a se transpune prin intermediul unor ochelari de realitate virtuală în diferite situații în care s-ar putea regăsi în trafic, chiar și în scenariul în care ocupă scaunul din dreapta șoferului în momentul producerii unui eveniment rutier.

Nu au lipsit deja cunoscuții ochelari pentru droguri și alcool, prin care cei prezenți s-au putut convinge cu privire la influența asupra capacității de a conduce pe care o au drogurile, alcoolul, dar și oboseala.

În completarea activităților practice, cei prezenți au fost invitați la un dialog în cadrul unui seminar ce a adus în fața părinților specialiști care atras atenția cu privire la importanța scaunului auto pentru copii și mai ales asupra modului în care acesta trebuie ales și instalat.

De asemenea, alături de polițiștii rutieri au fost și colegii din cadrul ISU Sibiu, care le-au prezentat părinților noțiuni de prim ajutor și au desfășurat demonstrații practice.

„Nu uita, stimate părinte! Siguranța auto a copilului tău nu este opțională!

Le mulțumim pe această cale și partenerilor care au făcut posibilă derularea acestei acțiuni” au transmis reprezentanții Poliției Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*