Silviu Borș, demis din pix: „Am simțit ostilitate din partea unor persoane din conducerea Consiliului Județean“

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a rămas fără manager, printr-o simplă dispoziție a președintelui Consiliului Județean, Daniela Cîmpean. Zvonurile care circulă de câteva zile s-au dovedit întemeiate: Silviu Borș recunoaște că a pierdut deocamdată bătălia, dar amenință că nu și-a epuizat toată „muniția“.

Mesagerul de Sibiu a solicitat conducerii Bibliotecii ASTRA, la sfârșitul săptămânii trecute, să comenteze informațiile potrivit cărora, în urma refuzului lui Silviu Borș de a renunța la funcția de manager, acesta ar fi fost înlăturat printr-o dispoziție a președintelui Daniela Cîmpean. Temeiul legal prin care Cîmpean a găsit de cuviință să încheie disputa cu Borș este, însă, neclar.

„Nu am primit nici un răspuns“

„Confirm faptul că prin Dispoziția nr. 355, înregistrată la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu cu nr. 741/09.11.2021, încetează Contractul de management al subsemnatului din funcția de manager al Bibliotecii, în termen de 15 zile calendaristice. Sunt invocate, în afară de legislația în vigoare (OUG 189/2008 privind Managementul instituțiilor de cultură, cu modificările și completările ulterioare, Legea nr. 554/2004 privind Conteciosul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare), Raportul de specialitate nr. 24.560/4.11.2021 al Serviciului Resurse Umane al Consiliului Județean Sibiu, Raportul nr. 22.581/2021 al Comisiei de verificare a unor activități organizatorice și funcționale la nivelul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, constituită prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Sibiu nr. 294/2021, Informarea nr. 23.822/2021 și formularele de constatare și raportare a iregularităților nr. 23.819 ale Compartimentului Audit al Consiliului Județean Sibiu, precum și Contractul de management nr. 10.189/2019 încheiat între Președintele Consiliul Județean Sibiu și subsemnatul, în calitate de manager al Bibliotecii. La solicitarea telefonică a Comisiei de verificare am fost convocate cinci persoane de-a lungul a două zile, fără să ni se facă cunoscută componența acesteia. Deși am solicitat să ni se transmită conținutul documentelor invocate, încă nu am primit nici un răspuns“, a precizat Silviu Borș.

„Orice decizie este contestabilă“

Întrebat dacă decizia președintelui CJ Sibiu este legală, morală și normală, Silviu Borș lasă de înțeles că o va contesta. „Orice decizie este contestabilă. Probabil că voi ajunge și la așa ceva. În privința legalității, cadrul legislativ invocat în preambulul Dispoziției pare a da impresia de conformare. Repet, nu cunosc conținutul documentelor emise de structurile Consiliului Județean Sibiu. În privința moralității și a normalității, nu pot să comentez public. Încă“, a comentat acesta. Sancțiunile o vizează și pe Simona Morariu, contabilul șef al instituției, potrivit unor zvonuri pe care Borș nu le-a negat, însă „la data solicitării dvs., nu am primit nimic oficial în sensul acesta“, adaugă managerul demis.

De la extaz la agonie

La jumătatea lunii septembrie, după ce tăiase un milion de lei din banii alocați Bibliotecii ASTRA față de anul trecut, Daniela Cîmpean i-a cerut printr-o declarație de presă demisia managerului care nu mai avea bani de salarii, afirmând că „actul managerial pe care acesta l-a exercitat în ultima perioadă este defectuos“. Și mai curios este că, în noiembrie 2020, Cîmpean se fotografia cu Silviu Borș și Raluca Turcan la ceremonia de acordare a medaliei aniversare „Centenarul Marii Uniri“. „Biblioteca Județeană ASTRA este una dintre instituțiile etalon din județul Sibiu, fiind prima bibliotecă publică a românilor din Transilvania. Prin fiecare proiect demarat, echipa bibliotecii a dus mai departe misiunea de a păstra vie istoria noastră, dar a și contribuit la culturalizarea noastră. Deși arhivarea, cercetarea și păstrarea identității românești sunt o parte importantă a muncii echipei de aici, toate acestea se îmbină perfect cu vremurile actuale. Digitalizarea este o prioritate a Bibliotecii Județene ASTRA, fiind puse la dispoziția publicului larg mii de documente care fac parte din patrimoniul cultural scris. Felicitări Silviu Borș, felicitări întregii echipe a Bibliotecii Județene ASTRA!“, scria pe Facebook președintele CJ Sibiu, exact acum un an.

Cum s-a ajuns aici?

După 10 ani la conducerea Bibliotecii ASTRA, timp în care a lucrat cu trei președinți de Consiliu Județean aleși și unul interimar, Silviu Borș are câteva lucruri să-și reproșeze, dar nici unul nu este ceea ce îi impută Daniela Cîmpean. „Într-o solicitare de a-mi depune demisia din funcție prin intermediul presei de către președinta Consiliului Județean Sibiu, se invocă, într-adevăr, un management defectuos. Nu se specifică al cui este managementul defectuos. Știu că nu am primit fonduri suficiente pentru funcționarea instituției. La fel ca toate celelalte instituții de cultură din subordinea Consiliului. A se vedea ultima rectificare de buget. Știu că am luat toate măsurile necesare pentru funcționarea instituției, având în vedere condițiile date.

Vă trimit și o listă în care sunt prezentate, selectiv, rezultate ale activității mele manageriale din ultimii 10 ani. Îmi reproșez faptul că mi-am neglijat nepermis de mult celelalte activități în care am fost implicat până la preluarea mandatului, în anul 2011, de asemenea că nu am plecat de acum câțiva ani, când am simțit o atitudine de ostilitate din partea unor persoane din conducerea Consiliului Județean Sibiu. Oricum, în ultimii ani, evaluările atribuite activității mele de management au primit nota maximă, iar aceasta se datorează și echipei invocate, căreia îi voi fi întotdeauna recunoscător“, a menționat Silviu Borș, în răspuns la solicitarea noastră.

Tot mai puțini bani

Cifrele arată că, în ultimii ani, Biblioteca s-a transformat în Cenușăreasa instituțiilor de cultură din subordinea CJ Sibiu, tendința fiind mereu de a tăia bugetul. Astfel, dacă în 2019, BJ ASTA a avut venituri proprii în cuantum de 374.719 lei și subvenții de 5.162.774 lei, anul trecut veniturile au scăzut la doar 165.783 lei, dar și subvenția la 5.081.840 lei, iar anul acesta, execuția bugetară până la nivelul lunii octombrie consemnează venituri proprii cifrate la 125.645 lei și 4.072.920 lei subvenție. „Pentru anul în curs, vor mai fi realizate venituri proprii. Subvenția de la Consiliul Județean Sibiu include, în proporție substanțială, cheltuielile de personal. Scăderea cuantumului de venituri proprii din ultimii doi ani se datorează pandemiei prin care trece toată lumea și a crizei economice interminabile“, a mai explicat Silviu Borș.

Totuși, la această dată, există suficiente fonduri pentru plata salariilor pe anul curent, potrivit managerului. Ce va urma? „Sunt dificultăți la secțiunea Bunuri și servicii (de exemplu plata utilităților, reparații curente, asigurarea clădirilor, dar și asigurarea abonamentelor la publicații periodice și achiziție carte), pentru asigurarea plății salariilor pentru luna septembrie fiind nevoiți să alocăm bani și de la acest capitol bugetar. La solicitarea Consiliului Județean Sibiu, așa cum se întâmplă anual, am trimis un proiect de buget pentru anul următor. Da, mă aștept să apară din nou dificultăți. Este posibil, totuși, ca, ostentativ, lucrurile să fie mult mai bune din acest punct de vedere, nemaifiind eu aici“, ne-a răspuns acesta.

Borș așteaptă concursul

Întrebat dacă intenționează să mai candideze pentru postul de manager, Silviu Borș a răspuns clar afirmativ, adăugând că oricum va ocupa în continuare o serie de funcții la nivel local și național. „Da! Sunt atestat de Ministerul Culturii în profesia de manager cultural. Această condiție ar trebui inclusă în cerințele de candidatură pentru orice post de manager de instituție de cultură. Menționez că am fost ales nominal în funcțiile: vicepreședinte al Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și președinte al Filialei Sibiu a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). De asemenea, de curând, am fost numit în Comisia Națională a Bibliotecilor de către Ministerul Culturii și voi continua să reprezint Sibiul în acest for“, a conchis managerul.

SILVIU BORȘ | manager Biblioteca ASTRA: „Am îndeplinit și am și depășit obiectivele asumate prin Contractul de management, în funcție de bugetul alocat și aprobat, tot mai mic în ultimii trei ani. De aceea, doresc să remarc profesionalismul unei părți a echipei Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu și să mulțumesc colegilor mei pentru dăruirea, priceperea și entuziasmul lor, în ciuda faptului că nu au prea avut parte de recunoașterea eforturilor lor din partea autorității, mai ales în condițiile în care aniversăm 160 de ani de la întemeierea Asociațiunii Transilvane și a Bibliotecii Județene ASTRA și era absolut necesar să onorăm cu toate forțele acest eveniment istoric de mare încărcătură simbolică.“

Biblioteca ASTRA și misiunea sa în promovarea culturii, educației, cunoașterii și patrimoniului cultural local

În ultimul deceniu, biblioteca publică sibiană a desfășurat activități care au avut drept scopuri principale modernizarea și diversificarea serviciilor, astfel încât să răspundă pozitiv tuturor cerințelor utilizatorilor, valorificarea patrimoniului cultural material al acesteia, recreerea și susținerea activă a educației, culturii, cunoașterii și cercetării. De-a lungul acestei perioade, Biblioteca ASTRA a elaborat o strategie fundamentată pe principiile diversității și incluziunii, astfel încât serviciile, activitățile și evenimentele propuse să se adreseze cât mai multor categorii de public. În egală măsură, s-a urmărit permanent dezvoltarea colecțiilor bibliotecii în mod coerent și constructiv pentru a oferi celor interesați materiale cât mai recente, respectând principiile educativ, informativ și recreativ, dar și bugetul prevăzut.

Biblioteca este o platformă culturală cu rol strategic în educația și dezvoltarea armonioasă a comunităților pe care aceasta le deservește, iar acest lucru este posibil prin cooperarea permanentă între actorii publici, culturali, educaționali și economici. Parteneriatele încheiate sunt elemente care consolidează coeziunea socială între organizații, instituții și membrii comunității. Au fost derulate numeroase proiecte, evenimente și activități în parteneriat cu organizații și instituții locale și naționale (Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cindrelul – Junii Sibiu, Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Alma Mater din Sibiu, Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS), Direcția Județeană Sibiu a Arhivelor Naționale, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu, Casa de Presă şi Editură Tribuna S.R.L., Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România, Palatul Copiilor Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Institutul de Cercetări Socio – Umane din Sibiu, Uniunea Arhitecților din România – Filiala Județeană Sibiu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, Teatrul pentru Copii și Tineret GONG Sibiu, Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu, Aeroportul Internațional Sibiu, Fundaţia Culturală „PRO PIANO-ROMÂNIA”, Hanban/Institutul Confucius din R.P.Chineză, Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, Colegiul Agricol „D.P.Barcianu” Sibiu, Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” Sibiu, Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu – Roșu, Direcția Națională de Probațiune, Școala Postliceală Sanitară „Hygeia” Sibiu, Asociația Diakoniewerk International prin Centrul Ocupațional pentru Persoane cu Dizabilități, școli gimnaziale, grădinițe, biblioteci județene din România, American Councils for International Education, Institutul Polonez din București, UCIMR, Asociația Musica Ricercata, Muzeul Național Cotroceni, Fundația Mereu Aproape, România EduCab, Asociaţia Bookland Bucureşti, Asociația Tășuleasa Social, Asociaţia Culturală BIS, Asociația OvidiuRo, Asociația Mâini Unite, Asociația culturală „Pictor Octavian Smigelschi”, Asociația SCRIPTUS Sibiu, Asociația Culturală PLAY, Asociația Studențească Amicus Sibiu, Asociația persoanelor cu deficiențe de auz ASCULTĂ VIAȚA, Asociația BABY CARE Sibiu, Institutul Francez din România, Fundația „Emanoil Gojdu”, Librăria Habitus, Librăria Humanitas „Constantin Noica” etc.).

În strategia Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt incluse campanii de strângere de carte, programe, inițiative, acțiuni și evenimente culturale, educative și științifice (conferințe, expoziții, prezentări de carte, vernisaje, simpozioane) și activități de recreere adresate tuturor categoriilor de public. În egală măsură, o atenție sporită este acordată permanent dezvoltării Depozitului Digital prin digitizarea unor elemente din Colecțiile Speciale și Periodice, până la această dată fiind digitizate 300.474 pagini. Activitatea bibliotecii cuprinde elaborarea și editarea unor lucrări de cercetare în domeniul istorie. „Calendarul cultural sibian” realizat în cadrul Compartimentului Informare Bibliografică și Documentare este publicat anual oferind astfel celor interesați un instrument de lucru. De asemenea, în ultimii ani au văzut lumina tiparului numeroase lucrări de documentare și cercetare elaborate de cercetători din bibliotecă: „150 de ani de lectură publică. Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu. Album documentar 1861-2011”, Sibiu, 2011, Editura Armanis; „Andrei Şaguna (1808-1873). Biobibliografie, ed. a II-a revăzută şi adăogită”, Sibiu, 2012, Editura Andreiană, Editura Armanis; „Viaţa privată din Transilvania în însemnări pe cartea românească veche, sec. XVII-XIX (centre tipografice transilvănene)”, Bucureşti, Editura Muzeul Naţional al Literaturii Române, 2013; „Carte românească veche din colecţiile Bibliotecii Judeţene Astra Sibiu (1801-1830). Catalog”, Sibiu, Cluj-Napoca, Editura Armanis, Editura Mega, 2013; „Carte românească veche din colecţiile Bibliotecii Universităţii Eövös Loránd Budapesta. Catalog”, Sibiu, Cluj-Napoca, Editura Armanis, Editura Mega, 2013; „Ilie Micu (1916- 1973)”. Sibiu, Editura Armanis; Editura ASTRA Museum, 2013; „Biblioteca Astra în patrimoniul culturii naționale”, Sibiu, Cluj-Napoca, Editura Armanis, Editura Mega, 2014; „Anuarul Istoriografic al României”, vol.1: 2011, Cluj-Napoca, 2013, Editura Argonaut (colaborator); „Carte românească veche din colecţiile Bibliotecii Judeţene Astra Sibiu (1750- 1800). Catalog”, Sibiu, Cluj-Napoca, Editura Armanis, Editura Mega, 2014; „Descoperiți Rîu Sadului Sibiu România”, Sibiu, 2014; „Participanţi din localităţi sibiene la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918”, Sibiu, Cluj-Napoca, Editura Armanis, Editura Mega, 201; „Campania Armatei Române în Bulgaria. 1913”, Sibiu, Editura Armanis, 2016; „Carte românească veche în comunități sibiene. Documente edite și ne-edite. Repertoriu”, Sibiu, Cluj-Napoca, Editura Armanis, Editura Mega, 2017; „Scaunul, comitatul, județul Sibiu. 100 de ani de administrație românească în Transilvania. 50 de ani de la ultima reorganizare administrativ-teritorială a României”, Sibiu, Cluj-Napoca, 2018; „Primul Război Mondial în colecția de iconografie a Bibliotecii Județene Astra Sibiu”, Sibiu, Cluj- Napoca, 2018; „Franța – o inimă care a bătut pentru Marea Unire”, Sibiu, Cluj-Napoca, 2018; „Campaniile Armatei Române în Comunicate Oficiale 1916-1919”, Sibiu, Cluj- Napoca, 2018; „Participanți din localități sibiene la Marea Adunare Națională de la Alba- Iulia din 1 Decembrie 1918”, Sibiu, Cluj-Napoca, 2018; „Carte românească veche în parohii greco-catolice din județele Brașov și Sibiu”, Sibiu, Cluj-Napoca, Editura Armanis, Editura Mega, 2019; „Carte românească veche în Rășinari” Sibiu, Cluj-Napoca, Editura Armanis, Editura Mega, 2019.

În anul 2019 a luat ființă Asociația „Prietenii Bibliotecii Județene ASTRA”, organizație al cărei scop este să susțină activ promovarea culturii și a patrimoniului. În 2020, s-a derulat proiectul „Cartea fără frontiere”, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, prin care a fost făcută o donație de carte Bibliotecii Publice Raionale „Andrei Ciurunga” din Cahul. Anul acesta vor fi desfășurate proiectele „Cartea fără frontiere – ediția a II-a” și „Drumeții Culturale la Poiana Godia”. Tot prin intermediul Asociației „Prietenii Bibliotecii Județene ASTRA” a fost tipărită lucrarea „Bucătăria transilvăneană”/ „Die Siebenbürgische Küche”, o colaborare între Tipografia Armanis și Tipografia Honterus din Sibiu. Volumul reprezintă o reproducere a cărții de bucate realizată de Elise Fröhlich la sfârșitul secolului al XIX-lea, în care sunt incluse peste 1.400 de rețete tradiționale săsești și sfaturi practice utile în gospodărie.

În parteneriat cu UCIMR, Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA (2018 – 2020) a oferit publicului evenimente muzicale și expoziții de documente. Prin intermediul proiectului educațional „Când povestea prinde viață”, bibliotecarii astriști au donat școlii din satul Agârbiciu (comuna Axente Sever) o colecție de cărți și au amenajat spațiul pentru lectură și activități educaționale și de recreere. Reader on Board | Cititor la Bord este un proiect derulat în colaborare cu Aeroportul International Sibiu, cu participarea partenerilor Romania EduCab şi KeepCalling Team şi cu susținerea Consiliului Județean Sibiu. Prin intermediul acestuia, cartea și lectura ajung într-un spațiu mai puțin convențional, de acesta beneficiind cei care călătoresc cu avionul. AlterNativ, târg de carte de sănătate și terapii complementare, a fost derulat pe parcursul a trei ediții, acesta constituind o platformă de  dialog pentru cei interesați de aceste domenii.

Proiectul cultural „Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva” a reunit o serie de activități interactive destinate promovării culturii gastronomice și educației prin cultură. Documente cu valoare de patrimoniu au constituit discursul vizual menit să pună în lumină  cultura gastronomică a secolelor trecute, în spațiul socio-cultural sibian.

Echipa de bibliotecari a participat activ la proiectul internațional Europeana, la întâlnirile organizate de platforma Romania EduCab pentru derularea programului Biblionet, a organizat numeroase concursuri de lectură, ateliere creative și programe educative pentru copii și tineret (Bibliovacanța, Bătălia Cărților, ASTRA Adolescent, ASTRA Cititor Campion, ateliere de dezvoltare personală prin actorie, sesiuni de lectură pentru preșcolari și elevi). Din anul 2018, o parte din sala de lectură de la etajul al V-lea al sediului nou este gazda proiectului „Spațiul telescopic al cunoașterii”, realizat de artiștii Lia și Dan Perjovschi.

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu este de 160 de ani promotor și susținător al lecturii și culturii, acestea fiind instrumente esențiale în procesul de stimulare a gândirii critice și combaterea analfabetismului. Noile tehnologii au deschis drumul către un nou tip de bibliotecă, în a cărei componență intră noi forme de transmitere a cunoașterii. Strategia de  digitizare și digitalizare a documentelor, existența platformelor virtuale de regăsire a informațiilor și publicațiilor – Depozitul Digital, Cloud Library – sunt elementele care înscriu Biblioteca ASTRA pe harta bibliotecilor mileniului al III-lea.

De asemenea, pe lângă serviciile tradiționale de împrumut și retur al documentelor, asistență de specialitate, acces la sălile de lectură, spații pentru evenimente și conferințe, acces la programe și evenimente culturale, servicii pentru biblioteci și bibliotecari și coordonarea activă a bibliotecilor din județul Sibiu, Biblioteca ASTRA Sibiu oferă servicii editoriale. Tipografia și Editura ARMANIS (acreditată de Consiliul Național al Cercetării Științifice, la categoria C, domeniul Istorie și studii culturale) promovează lectura și cultura, susține parteneriate solide cu instituții locale, pune la dispoziția autorilor soluții editoriale diversificate, realizate de o echipă performantă.

În anul 2020, președintele României, Klaus Werner Iohannis, a conferit Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu Medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri”, pentru inițiativele și acțiunile desfășurate în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri. Această distincție onorează și motivează bibliotecarii astriști în îndeplinirea pe mai departe a menirii lor, aceea de a transmite generațiilor următoare moștenirea culturală a Asociațiunii Transilvane pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, prima structură funcțională cu activitate neîntreruptă, și patrimoniul bibliotecii fondate la 1861.

În primăvara anului 2020, a fost inițiat serviciul BiblioSuport, creat cu scopul de a veni în sprijinul tuturor utilizatorilor care, în perioada pandemiei, doresc să acceseze colecțiile Bibliotecii ASTRA Sibiu. Prin intermediul acestuia, bibliotecarii oferă suport digital și documente scanate celor care studiază, aprofundează sau desfășoară activități de cercetare.

Serviciile și spațiile puse la dispoziție în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt destinate tuturor categoriilor de public. Numeroase spații aflate atât în sediul istoric, cât și în cel nou sunt disponibile pentru închiriere, în vederea organizării de evenimente, conferințe, întâlniri, activități: Terasa de la etajul al V-lea, Foaierul, Sala de Consiliu, Ludoteca, cabinetele de studiu individual dotate cu echipamentele necesare unei bune desfășurări a activităților de cercetare, Sala Festivă. În egală măsură, Casa de odihnă și creație „Andrei Oțetea” din Sibiel își așteaptă vizitatorii pentru organizarea de activități sau petrecerea unui sejur de neuitat în mijlocul naturii.

De-a lungul ultimilor zece ani, colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au fost constant înnoite, dezvoltarea acestora fiind una dintre principalele preocupări. Filialele Hipodrom, Valea Aurie, Bâlea și Vasile Aaron au fost reabilitate. În anul 2018, a fost inaugurată filiala din orașul Cisnădie. Rolul acestora este esențial în diseminarea culturii în spațiul sibian. Sediul nou, sediul istoric și filialele beneficiază de dotările adecvate activităților de bibliotecă, există acces permanent la internet și asistență de specialitate în ceea ce privește fiecare compartiment și colecție. Muzeul Asociațiunii este deschis pentru vizitare, la cererea publicului. Proiectele, activitățile, evenimentele și atelierele desfășurate sunt cunoscute publicului prin intermediul website-ului https://bjastrasibiu.ro/, al canalelor social media și susținute în apariții constante în presă, iar identificarea de noi categorii de public este unul dintre elementele fundamentale ale strategiei de derulare a proiectelor și activităților din Bibliotecă și filialele acesteia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*