Simpozion european de sculptură în Dumbrava Sibiului

Asociaţia Casa Calfelor Sibiu și Muzeul ASTRA organizează un simpozion european de sculptură în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra.

Evenimentul are loc în perioada 23 august  – 2 septembrie, cu sprijinul Consiliului Local Sibiu și al Primăriei municipiului Sibiu.

„Acest simpozion de sculptură are ca scop asigurarea unei platforme de lucru comune care să le ofere celor opt sculptori veniți din diferite țări europene șansa de a lucra într-un spațiu comun pe o perioadă de o săptămână și jumătate, făcând schimb de cunoștințe și îmbogăţind viaţa culturală a oraşului. Participanții la simpozion sunt tineri artiști contemporani români și calfe călătoare, acest tip de întâlnire fiind unic în Europa. Orientarea întâlnirii din acest an se mută din sfera pur estetică, dorind să atragă atenția asupra consecințelor societății de consum în care trăim și a cantității imense de deșeuri pe care o producem.  Materie primă în crearea operelor de artă o reprezintă materiale refolosite sau rebuturi: piatra, lemn, fier și alte materiale reciclate care nu pot fi utilizate în alt scop”, a precizat Anda Ghazawi, coordonatoarea proiectului.

Asociația Casa Calfelor susține de peste zece ani în mod activ transferul de cunoștințe în domeniul artei meșteșugărești prin organizarea de diverse proiecte în Sibiu. Prin intermediul simpozionului european de sculptură, aflat la cea de a treia ediție, asociația duce eforturile sale de a promova meșteșugul și arta mai departe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*