Simptomele diabetului de tip 1. Semnele care pot indica această afecțiune

Diabetul de tip 1 face ca nivelul zahărului din sânge să devină prea ridicat și poate provoca daune grave organismului dacă este lăsat netratat. Care sunt simptomele diabetului tip 1.

 

Testele de sânge sunt cea mai bună modalitate pentru a afla dacă aveți diabet tip 1, dar există câteva simptome neobișnuite care ar putea fi un semn de avertizare. Simptomele diabetului de tip 1 sunt în mare parte fizice și pot afecta totul, de la vedere până la mersul la toaletă. Cu toate astea, există un semn important la nivelul gurii pentru cei care suferă de diabet zahar de tip 1. Diabetul este o boală progresivă care poate determina agravarea simptomelor în timp, scrie Monitorul de Cluj.

Simptomele precoce pot varia de la un caz la altul, dar există o serie de semne cheie care sunt frecvent întâlnite de diabeticii de tip 1.

 

Cele mai frecvente simptome diabet 1 sunt:

Senzație de foarte sete
Mers mai des la baie, în special noaptea
Stare de oboseală
Pierde în greutate fără o dietă anume
Vedere încețoșată
Tăieturi și zgârieturi care nu se vindecă

Gura uscată este un alt simptom binecunoscut asociat cu diabetul de tip 1.

 

De ce uscarea gurii este un semn de diabet?

Persoanele cu diabet au gura uscată, deoarece nivelul ridicat de zahăr din sânge poate duce la o scădere a fluxului de salivă.

Diabetul zaharat tip 1 este unul dintre cele mai periculoase, dacă nu este depistat rapid. Pentru a depista acest tip de diabet e bine să facem analize de sânge constant la medicul de familie și ulterior o vizită la un medic specialist.

Tags: , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*