Simptomele ulcerului. Primele simptome la apariția ulcerului în organism și factorii de risc

Simptomele ulcerului. Primele simptome la apariția ulcerului în organism. Cum ne dăm seama că suferim de această boală și ce o cauzează?

Ulcerul este boala care își face apariția tot mai des în vremurile moderne și își arată primele simptome atunci când la nivelul mucoasei gastrice apar leziuni.

Simptomele ulcerului pot fi resimțite ca o durere pe o perioadă lungă de timp, după care se simt tot mai rar, dar ele pot să difere de la persoană la persoană, relatează Monitorul de Cluj.

Ulcerul gastric este o boală de care suferă aproximativ 10% din populația întregii lumi. Ea apare mai ales la persoanele care au o incidență mai crescută în cazul rudelor de gradul I, ce suferă de ulcer.

Simptomele ulcerului. Primele semne la apariția ulcerului în organism

Simptomele ulcerului gastric sunt diverse. Între primele simptome la apariția ulcerului în organism se numără durerile abdomniale, pierderea în greutate, balonare, greață, chiar și vărsături. În același timp, simptome comune ale ulcerului mai sunt eructațiile sau anemia.

Durerile abdominale, primele simptome ale ulcerului, pot fi ameliorate prin schimbarea poziției corpului sau prin consumul de lichide. Vărsăturile apar atunci când apare hemoragia mucoasei gastrice.

„Durerea poate apărea ca o senzaţie de foame dureroasă sau ca o arsură în epigastru (capul pieptului). De regulă, aceste senzaţii apar înainte de masă, sunt calmate de consumul de alimente, dar reapar pe parcurs. De obicei, la ulcerul deodenal durerea se instalează mai aprig primăvara şi toamna, iar la ulcerul gastric vara şi iarna. Episoadele dureroase durează 3-4 săptămâni”, a precizat potrivit csid.ro, medicul  Ramona Andronache.

Simptomele ulcerului la copii însă sunt mai greu de identificat și în multe cazuri se manifestă în timpul virozelor. Unele simptome ale apariției ulcerului în organism se pot asemăna cu cele ale infecțiilor respiratorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*