„Sînt o babă comunistă!”, revine pe scena Teatrului de Balet

Spectacolul de teatru-dans „Sînt o babă comunistă!”, coregrafia Aleisha Gardner, cu prim-solista Adela Floricioiu este capul de afiș al lunii februarie la Teatrul de Balet Sibiu. Reprezentația va avea loc la sala mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu, în zilele de 16 și 17 februarie, de al ora 19.00.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online, fără niciun comision, din rețeaua Kompostor.ro sau de la sediul administrativ al instituției, Parcul Tineretului, nr. 1, Sibiu.

Povestea este plasată la aproape zece ani de la căderea dictaturii ceaușiste, cu puțin timp înaintea alegerilor electorale. Emilia Apostoae (interpretată de Adela Floricioiu), pensionară, care și-a trăit cea mai mare parte a vieții sub regimul „puterii populare”, primește un telefon de la Alice (interpretată de Ellie Marie Hennequin), fiica sa, emigrantă în Canada, fiind îndemnată „să nu voteze cu foștii comuniști”. Acest telefon, urmat de alte discuții în contradictoriu, o aruncă pe Emilia într-o adevărată criză identitară, din care încearcă să se salveze rememorând trecutul și căutându-și justificări, în ochii ei și ai fiicei, pentru propriile nostalgii. Însoțiți mereu de umor și autoironie, ne întoarcem spre copilăria și adolescența Emiliei, intrăm în miezul nostalgiei paradoxale după dictatură, pulsăm în ritmurile vieții cotidiene și înțelegem din interior problemele epocii.

 

„Suntem la șapte ani distanță de la premiera spectacolului „Sînt o babă comunistă!”, dar acest spectacol rămâne până astăzi unul dintre evenimentele care mi-a adus cea mai mare bucurie și satisfacție profesională în acești ani de când sunt în România. Romanul „Sînt o babă comunistă!” a fost ca o biblie pentru mine în toată perioada în care am lucrat pentru spectacol, îl purtam peste tot cu mine, aveam zeci de pasaje subliniate, pe care le-am preluat în spectacol și am învățat foarte mult despre România citind această carte și lucrând pentru spectacol. Cu fiecare reprezentație, bucuria de a o vedea pe scenă pe Adela Floricioiu în rolul Emiliei e tot mai mare. În anul 2021, după o pauză de treizeci de ani, Ovidiu Dragoman, managerul Teatrului de Balet Sibiu, a revenit pe scenă, în spectacolul „Sînt o babă comunistă!”, în rolul soțului Emiliei, moment cu încărcătură emoțională pentru noi toți.”, spune Aleisha Gardner, coregraf, Noua Zeelandă

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*