Sirenele sună joi la Sibiu! Mesagerul vă spune ce trebuie să știți în caz de ALARMĂ LA DEZASTRE

Joi, 20 aprilie, în intervalul orar 10.00-12.00, în județul Sibiu vor fi puse în mișcare sirenele de alarmare de la nivelul tuturor localităților, în cadrul exercițiului național de înștiințare, avertizare și alarmare  în situații de protecție civilă, organizat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu recomandă cetățenilor să nu intre în panică și le amintește semnalul de alarmă în caz de dezastre ce va fi auzit joi.

Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE  este compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare.

La propunerea inspectorului șef al ISU Sibiu, președintele Comitetului județean pentru situații de urgență al județului Sibiu a convocat, astăzi, o ședință la care au participat reprezentanții instituțiilor cu rol în gestionarea situațiilor de urgență din cadrul comitetului județean pentru situații de urgență, pentru ca toate instituțiile reprezentate în comitetul județean să fie informate cu privire la exercițiul național de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, se arată într-un comunicat de presă al ISU Sibiu.

 

Reprezentanţii IGSU le recomandă sibienilor „să rămână calmi şi să își desfășoare în mod uzual activitățile, să urmărească informările ISU și a autorităților administrației locale, fără alte măsuri suplimentare”. Conform informării amintite, semnalele care vor fi auzite au următoarele caracteristici: semnalul de alarmă la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele; semnalul de prealarmă aeriană este alcătuit din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele; semnalul de alarmă aeriană se compune 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele; Semnalul de încetare a alarmei se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIŢIU”.

Reprezentanţii forţelor de ordine au specificat că metodele de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare a populaţiei au loc în special în caz de inundaţii, dar şi în cazul producerii unor accidente tehnologice sau al unor conflicte armate. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificaţii sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*