Site-ul Primăriei Sibiu, spart de HACKERI, avertizează președintele USR Sibiu

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Sibiu a USR, Raluca Amariei, a sesizat astăzi Primăria municipiului Sibiu că i s-a spart pagina de Internet de către cineva care vinde ceasuri contrafăcute cu 20 de dolari.

„Căutam ceva cu bugetul şi aşa am văzut”, a precizat, pentru AGERPRES, Raluca Amariei.

Liderul USR Sibiu explică pe pagina sa de Facebook cum un hacker a spart pagina Primăriei Sibiu. „Concret, un hacker a avut acces la datele de pe serverul care găzduieşte sibiu.ro şi posibil la bazele de date ale Primăriei Sibiu (şi încă are, până problema va fi remediată), fiind în aceeaşi subreţea cu serverul de administraţie electronică (date personale ale sibienilor, CNP, impozite, proprietăţi, plăţi-încasări, proiecte, etc). (…) Site-ul Primăriei nu are nici măcar certificat de bază SSL (HTTPS), iar din octombrie 2017 Google marchează ‘Nesigure’ site-urile fără acest certificat”, spune Raluca Amariei.

Liderul USR Sibiu cere Primăriei Sibiu „să realizeze un audit de securitate informaţională şi să respecte reglementările europene privind protecţia datelor personale.” „De mentenanţa paginii sibiu.ro se ocupa firma MB Solutions, de mai bine de un deceniu. Ultima factură a fost de 28.500 lei, dar pe lângă acestea au mai avut contracte suplimentare de adaptare site pentru dispozitive mobile de 6.700 lei sau actualizare site Baroc 1.100 lei, cu un total în execuţia din ultimul an de 63.300 lei. Împreună cu aceştia, de servere şi soft se ocupă firma Industrial Software, tot din timpuri vechi, totalizând în ultimul an contracte în valoare de 914.000 lei. Administrarea serverelor a fost negociată direct de Primărie la 290.000 lei pe un an, în timp ce mentenanţa software a portalului de administraţie electronică a fost negociat la 355.000 lei pe ultimul an. Din cele 11 contracte pentru servere şi site doar unul a fost făcut prin licitaţie, restul prin achiziţie directă”, mai spune Amariei.

One Comment

  1. Pingback: CORUPȚIE: Partenerii sibieni ai lui Iohannis în afaceri dubioase cu bani publici au fost prinși de DNA cu mită de un milion de euro! - Justitiarul - revista de investigatiiJustitiarul – revista de investigatii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*