Sitterli și-a anunțat candidatura la petrecerea de 8 Martie

Prefectul demisionar Ovidiu Sitterli a ajuns la concluzia că „Sibiul merită o administrație locală competentă”, după trei ani și jumătate la conducerea Prefecturii Sibiu. Asta nu înseamnă că ar avea ceva să-și reproșeze, ci este mesajul de îmbărbătare către colegele social-democrate, pe a căror susținere se bazează în demersul său de candidatură la Primăria Sibiu.

Vehiculat de câteva luni de zile drept candidat PSD pentru Primăria Sibiu, Sitterli a evitat cu orice preț să-și anunțe public intenția de candidatură. A făcut-o abia luni seară, la petrecerea organizată de partid cu ocazia zilei de 8 Martie. „Doamnele și domnișoarele social-democrate s-au răsfățat, de ziua lor, la restaurantul hotelului Libra. Ioan Cindrea și Ovidiu Sitterli le-au dăruit flori și le-au urat o primăvară minunată“, scrie „Sibiul meu”, oficiosul PSD de pe Facebook.

Sitterli da flori

Ovidiu Sitterli îi oferă flori Mariei Greavu, primărița comunei Loamneș

Ovidiu Sitterli a luat microfonul, pentru a le face urările cuvenite colegelor din PSD Sibiu, a dat glas intenției sale de candidatură și nu a uitat să îi cânte în strună – din reflex – președintelui Ioan Cindrea. „Acum că, de vineri, sunt prefect demisionar și pot să fiu angrenat în campania electorală și îmi doresc să câștig Primăria Sibiu, cred că cel mai important sprijin pe care-l pot avea este cel al dvs. Și, văzându-vă aici pe dvs., cred că putem câștiga fiecare, acolo unde candidăm, pozițiile pentru care ne-am depus opțiunea. În aceste două luni și jumătate, așa cum spunea dl. președinte, trebuie să facem tot ce ține de priceperea noastră, de puterea noastră de muncă, de a câștiga și de a arăta că Sibiul merită o administrație locală competentă“, au fost cuvintele prefectului demisionar.

Cindrea la 8 martie

În vârstă de 44 de ani, Ovidiu Sitterli este jurist de profesie și are un masterat în instituții de drept privat român, obținut la ULBS.

Mesagerul de Sibiu a relatat, în exclusivitate, încă din 22 ianuarie, că Sitterli va fi candidatul PSD la Primăria Sibiu. După ce premierul Dacian Cioloș a anunțat că prefecții și subprefecții care intenționează să se implice vor fi invitați să-și părăsească posturile, jurnaliștii Mesagerului au făcut mai multe demersuri pentru a-l determina pe Sitterli să-și recunoască implicarea politică, obținând inclusiv de la biroul de presă al Guvernului confirmarea că la Palatul Victoria este cunoscută intenția lui Sitterli de a se implica în alegeri. Într-un sfârșit, vinerea trecută, Ovidiu Sitterli și-a înaintat demisia din funcția de prefect, iar subprefectului Anca Șandru i-au fost delegate atribuții în acest sens.

Executivul de la București va desemna un prefect al județului Sibiu, cel mai probabil, în ședința sa de astăzi.


Mihai COLIBABA | mc@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*