SMURD la Ocna Sibiului

Un nou punct de lucru SMURD funcționează, de vineri, la Ocna Sibiului. El va deservi orașul și localităţile din împrejurime.

Pentru creșterea capacității de intervenție în situații medicale de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Cpt. Dumitru Croitoru» al județului Sibiu, în colaborare cu Primăria Ocna Sibiului, a operaționalizat un nou punct de lucru al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare în stațiunea Ocna Sibiului.

„SMURD Ocna Sibiului va funcționa cu scopul de a reduce timpul de răspuns la cazurile medicale de urgență din zona stațiunii Ocna Sibiului, care se confruntă cu un aflux mare de turiști în perioada sezonului de vară și va deservi localitățile Ocna Sibiului, Șura Mare, Ludoș, Loamneș și Păuca, cu satele aparținătoare acestora“, a anunțat căpitanul Bianca Sabău, ofițer de relații publice în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru“ Sibiu.

Spațiul destinat noului punct de lucru, pus la dispoziție de Primăria Ocna Sibiului, este situat în Piața Traian, bl. 24. În cadrul SMURD Ocna Sibiului vor lucra unsprezece paramedici, care vor încadra autospeciala SMURD în regim de tură. Aceştia sunt angajați ai Primăriei Ocna Sibiului și au urmat cursuri de pregătire în cadrul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență al ISU Sibiu.


(Margareta LUPU)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*