Soarta individului care și-a bătut cu ferocitate câinii

La data de 28 martie a.c., bărbatul reținut pentru 24 de ore pentru uciderea animalelor cu intenție, fără drept, respectiv schingiuirea animalelor, a fost prezentat procurorului de caz. A fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 45 de zile.

Foto: Captură video Animal Life Sibiu

 

Știrea inițială:

Ca urmare a apariției în spațiul public a unor imagini care înfățișează un bărbat în timp ce agresează doi câini, la IPJ Sibiu, prin Biroul pentru Protecția Animalelor, s-au declanșat verificări de urgență în vederea identificării persoanei în cauză și stabilirii situației de fapt.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, la data de 4 iulie 2022, bărbatul surprins în imagini, un localnic din satul Țichindeal, în vârstă de 41 de ani, i-ar fi agresat pe cei doi câini care îi aparțineau, agresiunea conducând la decesul unuia dintre animale.

În cauză, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  uciderea animalelor cu intenție, fără drept, respectiv schingiuirea animalelor, în conformitate cu prevederile  Legii nr. 205/2004 republicată.

Totodată, polițiștii sibieni au emis un ordin de plasare în adăpost a celui de-al doilea câine, acesta fiind în prezent găzduit de o asociație pentru protecția animalelor.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 27 februarie a.c., polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*