Societatea de Drumuri și Poduri Sibiu și-a modernizat parcul auto

SC Dumuri și Poduri, instituția care se ocupă de modernizarea drumurilor județene din Sibiu și-a înnoit parcul auto.

Astfel, societatea aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu, a reușit achiziționarea a unui număr de 19 utilaje moderne și performante pentru întreținerea și deszăpezirea drumurilor.

Potrivit directorului general al SC Drumuri și Poduri, Mihai Lisan, din cele 19 utilaje au fost livrate până acum 12, restul de 7 urmând să intre efectiv în patrimoniul societății din luna decembrie.

Mihai Lisan spune că prin achiziționarea acestor utilaje va crește productivitatea și eficiența lucrărilor, timpul acestora urmând să fie scurtat.

Valoarea totală a acestor achiziții depășește 2 milioane euro  (aproximativ 10,5 milioane lei cu TVA) fiind astfel cea mai importantă campanie de acest gen din istoria Societății Drumuri și Poduri SA, atât numeric cât și valoric.

„Ne-am asumat conectarea tuturor comunităților noastre printr-o infrastructură modernă, iar acest lucru nu se poate face decât prin mijloace moderne. Societatea Drumuri și Poduri, în calitate de administrator al drumurilor județene, a înțeles care sunt așteptările și a elaborat un plan de reorganizare menit a satisface pretențiile sibienilor, iar aceste achiziții vin ca o confirmare a seriozității cu care compania tratează responsabilitățile față de cetățeni.

Achizițiile de utilaje noi sunt un pas important în eficientizarea activității, dar, la fel de important, unul în direcția reducerii amprentei de carbon a activității Societății de Drumuri și Poduri.

Prin tot ceea ce facem la această societate, și prin această campanie de retehnologizare, urmărim să dezvoltăm compania, să o facem eficientă și competitivă pe piața de profil, să nu existe nicio diferență între o companie privată și această companie aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Toate utilajele achiziționate în cadrul acestei campanii de modernizare sunt dotate cu echipamente de control al emisiilor poluante și se încadrează în cele mai noi standarde.

„Înnoirea parcului de utilaje, autoutilitare și autovehicule este o etapă a Planului de reorganizare și va conduce la eficientizarea unui număr important de activități. În plus, asigurăm astfel condiții moderne și sigure de muncă pentru personal și o protecție a mediului crescută. Scopul Societății de Drumuri este de a-și respecta angajamentele față de comunitate și de a deveni relevantă în rândul companiilor de construcții prin servicii de top oferite nu doar autorităților publice”, a spus Mihai Lisan, directorul general al Societății Drumuri și Poduri SA Sibiu.

Cei de la Drumuri și Poduri acordă însă atenție și utilajelor vechi pe care le au în dotare. Astfel, în curtea societății există o autofreză de mare capacitate, de mare capacitate, fabricată în 1968 în URSS, și care este și astăzi perfect funțională și este utilizată în zonele montane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*