Şofer inconștient. Prins când gonea cu 243 km/h pe autostradă, cu doi copii mici în mașină

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 Rm.Valcea-Deva au depistat azi un șofer în vârstă de 35 de ani, domiciliat în localitatea Dobarca, jud. Sibiu conducând un autoturism pe autostrada A1, iar la km. 270, în zona localității Săliște, pe sensul Deva – Sibiu, a fost înregistrat cu aparatul Trucam circulând cu viteza de 243 km/h, în zonă cu restricție la 130 km/h.

Totodată conducătorul auto nu a respectat indicația și semnalul polițistului rutier de OPRIRE în trafic, reușindu-se oprirea acestuia după o distanță de aproximativ 16 km, informează IPJ.

Cu ocazia opririi s-a constatat faptul ca bărbatul nu purta centura de siguranță și transporta 2 copii minori fără dispozitive de fixare (scaun de copil sau înălțător).

Împotriva conducătorului auto s-a dispus măsură tehnico-admistrativă de reținere a permisului de conducere în vederea suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 150 de zile, fiind aplicată și amendă în valoare de 3.480 lei.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru neportul centurii de siguranță și transportarea minorilor fără dispozitive de siguranță.

Testările șoferului privind conducerea sub influența alcoolului sub substanțelor psihoactive au indicat rezultate negative.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*