Șoferi beți, fără permis, cu mașini neînmatriculate și un accident

În ultimele 48 de ore, polițiștii sibieni au continuat acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere pe drumurile publice.

La data de 22 iulie a.c., în jurul orei 10,00, în municipiul Sibiu, pe Bulevardul Corneliu Coposu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un localnic în vârstă de 55 de ani în timp ce conducea un autoturism fără a deține acest drept.

De asemenea, s-a constatat că autoturismul este neînmatriculat.

Pe numele conducătorului auto s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

O oră mai târziu, tot în municipiul Sibiu, pe strada Hermann Oberth polițiștii rutieri au depistat un sibian în vârstă de 38 de ani în timp ce conducea un autoturism având acest drept suspendat.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

La data de 22 iulie a.c., în jurul orei 23,00, pe raza comunei Jina, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 46 de ani.

Testarea conducătorului auto cu aparatul etilometru a avut drept rezultat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, iar polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La aceeași dată, în jurul orei 23,30, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Cristian de către un localnic în vârstă de 48 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Conducătorul auto este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal.

Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat este infracțiunea pentru care este cercetat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din localitatea Valea Viilor, depistat la data de 23 iulie, în jurul orei 13,00, la volanul unei autoutilitare conduse pe raza orașului Copșa Mică.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică.

La data de 23 iulie a.c., în jurul orei 19,00, pe raza satului Nou din comuna Roșia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală, un localnic în vârstă de 32 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus. Bărbatul și-a continuat deplasarea, iar pe strada Alăturată a pierdut din nou controlul direcției, oprindu-se în șanțul care mărginește carosabilul.

Ambele incidente s-au soldat cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a indicat valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*