Șoferul mașinii implicate în accidentul din Jina a fost reținut. Care e cauza?

Miercuri seara, pe strada Prislop din localitatea Jina, s-a produs o coliziune între un autoturism și un buldozer, vehiculele fiind conduse din sensuri opuse. La volanul autoturismului era un localnic în vârstă de 26 de ani, iar la cel al utilajului un localnic în vârstă de 45 de ani.

În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a pasagerului din autoturism, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din aceeași localitate, acesta fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Cu ocazia cercetărilor, s-a constatat că bărbatul aflat la volanul autoturismului nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 22 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au luat față de conducătorul autoturismului măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță.

Bărbatul urmează să fie prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Orlat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*