Sosesc în Sibiu elementele metalice mari pentru noul pod peste Cibin

Lucrările la noul pod peste Cibin din zona pieței avansează. Până în prezent, constructorul a amenajat infrastructura podului, adică cele două culee (picioare ale podului), împreună cu structura de rezistență a acestora. Următorul pas este execuția racordurilor cu terasamentele de pe mal și amenajarea scărilor de acces, operațiune care se va desfășura în paralel cu montarea structurii metalice.

Constructorul a lucrat și la amenajarea pistelor pentru biciclete și pietoni din amonte de pod. Aceste alei situate sub nivelul podului sunt aduse la nivel de balast. După demontarea pasarelei metalice provizorii montate pentru traficul pietonal se vor amenaja și aleile din aval de pod, în prezent pregătindu-se terasamentele pentru aceasta.

DSC_0333“Este o lucrare complicată, din cauza zonei foarte intens circulate în care se desfășoară. Volumul mare de trafic este și motivul pentru care noul pod este foarte necesar, pentru a sistematiza mai bine circulația în zonă. Până în prezent, constructorul a executat lucrările într-un ritm foarte bun”, a apreciat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

De săptămâna aceasta, vor sosi la Sibiu și elementele metalice ale podului. Ele au fost construite și chiar asamblate parțial și vor sosi în Sibiu pe rând, cu transporturi agabaritice. Pentru a permite deplasarea acestor transporturi, Comisia de Circulație și Poliția Rutieră au emis un aviz prin care se specifică instituirea unor restricții de circulație în momentele în care sosesc transporturile, începând din această săptămână timp de aproximativ o lună și jumătate. Astfel, traficul din zona străzii Râului va fi blocat și deviat pe strada Lungă, cu ieșire în strada Reconstrucției.

„Pe această cale rugăm șoferii să urmeze semnificația indicatoarelor montate în zonă și indicațiile agenților care vor fi prezenți la fața locului”, spun reprezentanții biroului de presă al Primăriei Sibiu.

În urma procedurii de achiziţie, asocierea SC Prodial SRL – SC Arcada Company SA Galaţi – SC Repcons SRL – SC Termo Sibiu SRL – SC Consinstal Energy SRL – SC Teleconstrucţia SA a fost declarată câştigătoare. Valoarea contractului semnat este de 10.568.919,53 lei (fără TVA).

Lucrările prevăzute în contract includ demontarea podului existent, montarea unei pasarele provizorii pentru circulaţia pietonilor, modernizarea reţelelelor de apă şi canalizare, a reţelele de telecomunicaţii, a celor de gaz şi electricitate care traversează Cibinul, amenajarea de alei pietonale sub pod şi construcția noii structuri a podului. Lucrările la acest obiectiv au început în septembrie 2014.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*