Spania așteaptă căpșunarii sibieni

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania (pentru 400 de femei și 200 de cupluri), la firma Surexport, pentru muncă sezonieră în agricultură.

Sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, cu sau fără experiență, cu vârsta între 18 și 50 ani, pentru recoltarea căpşunilor în campania 2018.

 

Durata contractului este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2018. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/39 ore pe săptămână, împărţite în 6 zile. A șaptea zi, care poate să nu coincidă cu duminica, este rezervată odihnei. Programul începe la primele ore ale dimineţii. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.

Cazarea se asigură de angajator, iar lucrătorii trebuie să plătească 1,6 euro/zi pentru cheltuieli. Muncitorul plăteşte primul transport, iar firma achită întoarcerea, cu condiţia ca angajatul să folosească mijlocul de transport oferit de firmă. Preţul primului drum se va recupera din primele salarii.

Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine: cererea tip (completată la sediul AJOFM), copie act identitate, adeverinţa medicală „apt pentru muncă“. Doritorii trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Sibiu din strada Morilor, nr. 51 A, et. IV, camera 448, telefon 0269 210882 interior 119.

Selecţia va avea loc în 11 decembrie la Ploieşti, în 12 decembrie la Focşani şi în 13 şi 14  decembrie la Craiova. Doar persoanele înscrise până pe 8 decembrie pot participa la selecţie.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*