Spectacol azi în Piața Mare! GOAT Rally – evenimentul-manifest care aduce condusul mașinilor puternice la rang de artă

Din dorința de a-și aduce aportul la ameliorarea datelor negative legate de condusul periculos, un grup de pasionați de mașini puternice organizează din acest an GOAT Rally – un tur prin toată țara cu scop de conștientizare a riscurilor vitezei, dar și de promovare a condusului prudent, indiferent de caii putere. Organizatorii promit un eveniment cu totul diferit față de altele cu mașini.

 

Peste 25 de super mașini fac astăzi spectacol în Piața Mare din Sibiu

GOAT Rally sau GREATEST OF ALL TIME RALLY – noul eveniment care unește pasionații de mașini din România și de peste hotare, este un circuit în scop de educare a pasionaților de viteză și a publicului general. Turul pornește din Timișoara, face un popas în Piața Mare din Sibiu, continuă spre Piața Sfatului din Brașov, ajunge în Piața Constituției din București și apoi se încheie în Mamaia.

Astăzi, de la ora 18:00, Piața Mare din Sibiu găzduiește un adevărat show al mașinilor unicat de tipul Lamborghini, Ferrari sau Porsche, majoritatea având aproximativ 1.000 cai-putere. Publicul poate admira de la mică distanță cei mai spectaculoși bolizi și poate interacționa cu persoanele care le dețin și conduc, veniți special pentru eveniment din toată Europa.

 

Poliția Rutieră Sibiu, prezentă la eveniment

 

Conform organizatorilor, GOAT Rally este „mai mult decât o expoziție de mașini, fiind un manifest al condusului preventiv”. În acest context, parteneriatul cu Serviciul Rutier Sibiu vine să întărească misiunea evenimentului, prin crearea unei zone speciale în Piața Mare, unde instituția va derula campanii de informare și educare, va face reprezentații de exemplificare a pericolelor vitezei și va da sfaturi pe înțelesul tuturor despre condusul preventiv.

Circuit prin 5 orașe, o misiune comună

 

Cele mai puternice și spectaculoase mașini se pot vedea în perioada 29 august și 3 septembrie la GOAT Rally, alături de unii dintre cei mai buni conducători. Șoferii profesioniști au pregătit un adevărat show în care își vor etala mașinile desprinse din revistele de lux, dar dincolo de latura aspirațională dată de faptul că oamenii râvnesc la astfel de mașini puternice, organizatorii își doresc să aducă în atenție nevoia reală a organizării unui astfel de eveniment în România. Mesajul Goat Rally este că indiferent de numărul cailor-putere, o mașină trebuie stăpânită în fiecare secundă și nu trebuie să pună în pericol participanții la trafic, prudența fiind cuvântul de ordine.

„Ca iubitor al mașinilor puternice, mă pot declara și un împătimit al vitezei și adrenalinei provocată de drift. Chiar dacă pare un stil de viață periculos, drift-ul în sine este un adevărat sport și chiar o artă a preciziei unor tehnici dobândite în mii de ore de exersare. Sunt mereu conștient de linia fină între ceea ce e sigur și ce este periculos, iar cheia stă tocmai în dozarea acțiunilor la volan.

Consider că misiunea noastra, la GOAT Rally, nu este doar să prezentăm mașini frumoase, ci să-l transformăm într-un eveniment care să-și aduca un aport real în comunitatea noastră. Ne propunem să trasăm limite între pasiune și pericol și să arătăm că bolizii și posibilitățile pe care aceștia le ofera soferilor pot însemna în multe cazuri protecție și un posibil hobby, nu un potențial pericol.

Condusul cu viteză și driftingul pot fi privite ca sporturi (extreme), pentru care se organizează și competiții la nivel național și nu numai, care încurajează pasionații de mașini să faca performanță în acest domeniu, într-un mediu organizat și sigur”, declară Liviu Muntenuș, co-fondator Goat Rally.

Liviu este fondatorul conceptului RALIW din Sibiu, un centru de colantări și detailing auto, mai exact de protecție si întreținere a mașinilor exclusiviste. Portofoliul său de clienți este cel la care a țintit de la început – oameni pretențioși, atenți la detalii, care dețin mașini scumpe și rare și care trimit mașinile la Sibiu de cele mai multe ori de departe, nu doar din România. Cu ajutorul acestui centru, Liviu îmbină pasiunea lui pentru mașini cu un job care îi aduce împlinire. Acesta i-a adus totodată notorietate și pe rețelele de socializare, pe Instagram având un număr impresionant de urmăritori din întreaga lume.

Pasiunea pentru mașini l-a legat pe Liviu de Borca Flavius și de Silviu Zaharia, cunoscut în mediul online ca @Zedsly, alături de care a turat motoarele pentru a organiza în detaliu proiectul Goat Rally. Pagina lui ZED de Instagram numără aproape 1 milion de urmăritori, are în garaj mașini de și mai multe milioane, iar imperiul său Z Performance Wheels, care se ocupă de vânzarea jantelor auto, i-a consolidat poziția de lider în comunitatea iubitorilor de mașini scumpe.

„Prin GOAT Rally ne dorim să oferim contextul perfect pasionaților de mașini scumpe de a petrece câteva zile relaxante, într-un circuit unic în care străbatem țara dintr-un capăt în altul. Vom face popasuri în cele mai frumoase orașe să simțim vibe-ul fiecăruia, ne vom bucura de natură și peisaje cum doar în România poți vedea și vom socializa cu ceilalți pasionați de mașini veniți din toată lumea. Nu s-a mai organizat un eveniment de o asemenea amploare, iar faptul că au răspuns invitației atât de multe persoane din toată Europa, ne confirmă că era nevoie de un astfel de proiect”, declară ZED sau Silviu Zaharia, co-fondator Goat Rally.

Alături de membrii echipei care a dezvoltat conceptul Goat Rally și care se ocupă de tot ce implică mașinile, participanții și traseul, s-a mai alăturat proiectului Asociația Art Factory Transilvania. Rolul asociației este de a asigura bunul mers al întregului eveniment desfășurat național, dar mai ales de a dezvolta latura sa culturală și educativă, cât și de a media relația cu autoritățile publice.

„Propunerea de implicare în eveniment a venit ca o adevărată provocare, dar evenimentele dedicate culturii urbane organizate de noi în ultimii ani au fost cel mai bun fundament pentru a da o viziune coerentă și potrivită acestui proiect. Suntem de părere că dincolo de mașinile frumoase, evenimentul are puterea să educe oamenii și să-i facă să conștientizeze mai bine pericolele la care se expun deseori în trafic.

În acest sens am conturat o direcție nouă a proiectului Goat Rally, implementând o serie de campanii naționale, care vor avea efecte inclusiv în percepția publicului larg asupra acestui tip de sport extrem. Autoritățile publice trebuie să se deschidă în fața celor mânați de viteză și să vorbească pe limba lor. Doar în acest mod vom ajunge în acel punct în care toate lumea va avea de câștigat”,  declară Andrei Oltean, președintele Asociației Art Factory Transilvania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*