Spectacol pe macadam. Echipajul Sebastian Barbu – Bogdan Iancu a încheiat pe poziția secundă, în clasamentul general, în Raliul Sibiului 2021. Tempestini a impus un ritm ridicat și s-a impus clar

În fața a mii de spectatori prezenți pe probele speciale „Șanta”, „Cheile Cibinului” sau Circuitul Paralel, nu mai puțin de 66 de echipaje au alergat în week-end în cadrul etapei a VII-a a Campionatului Național de Raliuri Betano.

„Raliul Sibiului 2021 a fost, cu siguranță, o nouă etapă de senzație! Macadamul, „ingredientul cheie” al celei de a VII-a etape din CNRB, a fost extrem de solicitant pentru toate echipajele! Ultima probă specială, cea de la Circuitul Paralel Shade Berater, a făcut deliciul spectatorilor veniți în număr mare să aplaude piloții și copiloții, dar și să se bucure de atmosfera extraordinară!“, au transmis organizatorii, la final.

Cursă de calitate

După 3 clasări pe podium, în etapele la care au participat în actuala ediție a CNRB, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au făcut o nouă cursă de calitate, în încercarea de a reedita performanța din 2019, când au câștigat etapa de casă. „Am aminitiri frumoase la Raliul Sibiului, iar victoria obținută aici în fața proprilor suporteri a fost un moment cu adevărat special. Anul acesta avem un program cu șase etape și după cele trei clasări pe podium de până acum îmi doresc să câștigăm aici. Nu va fi însă o etapă ușoară, dar suntem pregătiți să ne luptăm până la final”, spunea Sebastian Barbu, înainte de start. De această dată, însă Simone Tempestini şi Sergiu-Sebastian Itu au fost de nebătut. Pe o Skoda Fabia R5, cei doi au câștigat 7 din cele 8 probe speciale, bifând a 4-a victorie în acest sezon.

 

A câștigat Șanta pe noapte

 

Echipajul Barbu – Itu a reușit să se impună în etapa de noapte de pe Șanta, însă a avut peste tot un ritm excelent. „P2 la Raliul Sibiului! Felicitări Simone Tempestini & Sergiu-Sebastian Itu. Felicitări tuturor celor care au urcat pe podium la Raliul Sibiului și tuturor celor implicați. Mulțumesc Pavel Group, Gorgandin, Foerch Romania, HAIX, Elite Tactical, Jifa, Geometrica Architects, Yiippi Mango, EGLO Romania, naceleup.ro și Magnolia Residence Sibiu. Mulțumesc Iancu Bogdan, Barbu Alexandru, Rafanelli Stefano și întregii echipe de asistență. Mulțumesc tuturor celor care ne susțin, jurnaliștilor care scriu despre acest sport și în special fanilor care au fost în număr atât de mare pe probe“, și-a arătat satisfacția Sebastian Barbu, la finalul cursei.

 

Încă 2 etape

 

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au un program de șase etape în CNRB și după 4 clasări pe podium – locul 2 în TESS Rally Brașov, locul 3 în Raliul Maramureșului, locul 2 în Raliul Argeşului și locul 2 la Raliul Sibiului, au urcat pe 2 în clasamentul general cu un total de 129,20 puncte. Sibienii vor mai participa în aceest sezon la Raliul Iașului (3-4 septembrie) și Raliul Clujului (25-26 septembrie).

Au reușit să încheie cursa, cu sau fără podium la clasele la care au concurat, echipajele cu sibieni: Jean Tatu/Eugen Rotaru, Călin Bucur/Crina Bucur, George Marcu/Adrian Mihai, Alexandru Ardelean/Horațiu Baltador, Adrian Baciu/Rareș Jold.

„Raliul Sibiului nu s-a dezminţit nici în sezonul 2021 şi a avut parte de o mulţime de răsturnări de situaţie, Simone Tempestini şi Sergiu-Sebastian Itu reuşind să obţină victoria în faţa echipajului Sebastian Barbu Iancu Bogdan şi a echipajului Adi Teslovan Vajk Imre Cseh“, a notat Federația Română de Automobilism Sportiv.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*