Spectacolele lunii martie la Teatrul de Balet

Programul TBS continuă în martie cu spectacolele „Paquita”, „Anotimpurile” și încă o reprezentație, la matineu, a spectacolului „Trilogie Ionesco”.

Trilogie Ionesco 2016 (243)Teatrul de Balet Sibiu a prezentat la începutul lunii martie, miercuri 2 martie 2016,  reprezentația spectacolului de balet neoclasic „Trilogie Ionesco” – TBS fiind singura companie de dans din România care are în repertoriu un spectacol de balet inspirat de piesele de teatru ale lui Eugen Ionesco: „Lecția”, „Scaunele” și „Rinocerii”. După spectacolul din data de 2 martie 2016, toți dansatorii TBS au coborât de pe scenă și au oferit flori de mărțișor tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente la spectacol. „Întâlnirea dintre public și artiștii TBS a fost una emoționantă atât pentru doamnele și domnișoarele din public, cât și pentru dansatorii teatrului. Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor, transmitem tuturor doamnelor și domnișoarelor urarea noastră de „La mulți ani!” și le dorim tuturor o primăvară frumoasă și caldă”, a declarat Ovidiu Dragoman, Director TBS

Alte trei spectacole de dans în luna martie

La invitația Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, TBS prezintă spectacolul „Gală de Balet”, în data de 11 martie, începând cu ora 18.00, la Sala Traube din Mediaș. În programul galei sunt incluse momente din cele mai cunoscute spectacole din repertoriul clasic : „Don Quijote”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Giselle”, „La fille mal gardée”, „Lacul Lebedelor”, „Corsarul” și momente coregrafice de balet neoclasic sau dans contemporan : „Dincolo de dans”, „GoPak”, „Vessel”, „Trilogie Ionesco”, „Anotimpurile” etc.

În Mediaș, spectacolul „Gală de Balet”

În 23 martie, la Cercul Militar Sibiu, vor fi prezentate spectacolele „Paquita” și „Anotimpurile”. „Anotimpurile”, pe muzica lui Antonio Vivaldi, este prima producție coregrafică realizată de balerina și coregrafa neozeelandeză Aleisha Gardner pentru Teatrul de Balet Sibiu. Spectacolul a avut premiera la TBS în data de 27 februarie 2013. „Paquita” este un spectacol de balet clasic, pe muzica lui Ludwig Minkus, după coregrafia originală a lui Marius Petipa. Adaptarea coregrafică a spectacolului de la Sibiu a fost realizată, în anul 2011, de către maestrul coregraf Florin Brîndușă.

Matineu de balet sold out în data de 30 martie

Spectacolul „Trilogie Ionesco” va fi prezentat la matineu, în data de 30 martie 2016, pentru elevii Colegiului Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, matineul din data de 30 martie 2016 fiind deja sold out. La cerere, TBS organizează spectacole la matineu, pentru școlile și liceele din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*