„Speranță prin Artă“ la Sala Oglinzilor

Evenimentul „Speranță prin Artă“ a ajuns la ediția a XII-a, iar Rotaract Club Sibiu și Rotary Club Sibiu, în colaborare cu Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda“ din Sibiu, au organizat, miercuri, la Sala Oglinzilor, vernisajul expoziției de pictură, desen, ceramică și articole decorative și de asemenea, un concert caritabil.

Lucrările sunt realizate în atelierul de ergoterapie al spitalului. Banii strânși în urma vânzării lucrărilor vor fi donați spitalului pentru ajutorarea la reinserţia psihosocială, creşterea abilităţilor sociale, dezvoltarea relaţiilor interumane, reabilitare socială şi vocaţională si continuarea realizarii lucrarilor.

Atelierul de ergoterapie este un cadru complex de susținere a procesului de resocializare a beneficiarilor de servicii psihiatrice. Ergoterapia sau „terapia prin activitate“ oferă posibilitatea pacientului să se exprime prin intermediul materialului și al activității propriu-zise, să relaționeze cu ceilalți și cu el însuși, să se reintegreze în realitatea concretă.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*