Speranțe destrămate în Sala Transilvania

CSU Sibiu a fost eliminată încă din primul tur al play-off-ului Ligii Naționale de baschet masculin.

CSU Sibiu a generat surpriza campionatului, ratând prezența în semifinale

Atât de mari au fost așteptările în acest sezon, încât dezamăgirea eliminării din primul tur al play-off-ului e imensă. CSU Sibiu a ratat calificarea în semifinale cu 2 jocuri pierdute acasă, 81-93 (27-16, 16-25, 16-25, 25-25) și 65-77 (39-37), cu BCM Pitești. E un moment greu, pe care sperăm să îl depășim cu bine – sportivi, suporteri și mai ales sponsori – în condițiile în care baschetul sibian rămâne unul de top în sportul românesc, iar de curând și cel european.

Surpriză neplăcută

CSU Sibiu a dezamăgit în acest sezon intern, tocmai când a stabilit cea mai importantă performanță din istoria clubului în cupele europene, calificarea în optimile de finală ale FIBA Europe Cup. A fost un turneu de vis la Istanbul, în ianuarie, după care echipa s-a destabilizat complet. Cel mai probabil, plecarea lui Isaiah Philmore (31 de ani), 2 sezoane și jumătate la Sibiu, cu Cupa României și clasare pe podium, a lăsat urme adânci. Americanul s-a transferat în prima ligă de baschet masculin din Germania. Dan Fleșeriu a încercat să refacă din mers. „Vom încerca să îl înlocuim cât de repede posibil și cu speranța de a găsi jucători cel puțin cu aceleași calități ca și Zay. Băieții au primit vestea cu oarecare îngrijorare, știu cât de greu este de înlocuit, dar sunt convins că și ei vor da un randament și mai bun, fiind motivați de această reușită a lui Zay”, anunța în ianuarie Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

Totul pe o singură carte

Socoteala nu s-a potrivit, deși CSU Sibiu a reușit să îl aducă pe canadianul Xavier Rathan Mayes, un jucător excelent, care avea să devină principalul marcator. Cum avertiza și „profesorul” Claudiu Muntean la un moment dat, tendința de a juca însă totul pe această carte, a destrămat jocul de echipă, iar adversarii cu fler ne-au „citit” prea ușor. În aceste condiții, CSU Sibiu a alternat meciurile bune cu unele ratate în special pe final, reușind totuși să prindă poziția a treia înainte de play-off, după o victorie cu CSO Voluntari, la ea acasă. Nimic nu prevestea totuși eșecul din ultimele zile.

Adversar de bătut

Primul adversar din play-off, BCM Pitești, părea un adversar de depășit, mai ales că îl învinsesem de fiecare dată în acest sezon, ultima dată în martie, 84-75, chiar în Trivale. „Ne-a lipsit, ce ne-a lipsit în a doua parte a sezonului, ne-a lipsit jocul de echipă. Imediat după turneul din Turcia, odată cu accidentarea lui Lucas și plecarea lui Philmore, efectiv nu am reușit să înlocuim cu jucătorii noi locurile lor în așa fel încât să facem o echipă competitivă”, a declarat, după eliminare, Dan Fleșeriu.

Meciuri pierdute clar

Meciurile cu BCM Pitești au avut loc luni și miercuri, în Sala Transilvania. În primul, am început bine, însă sferturile 2 și 3 aveau să fie cedate cu un identic 16-25, prea greu de recuperat. Cel mai important jucător sibian a fost Xavier Rathan-Meyes, cu 27 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive, secondat de Chris Cooper, cu 11 puncte, 9 recuperări. În meciul 2 nu am avut nicio șansă, în special după pauză. Piteștiul a reușit un nou sfert trei excelent, s-a desprins pe tabelă și a controlat clar jocul până la final. Xavier Rathan Mayes a reușit 22 puncte, 7 recuperări, dar a avut și 7 mingi pierdute, iar Marquis Addison a bifat 15 puncte pentru CSU Sibiu

Dan Fleșeriu l antrenor CSU Sibiu: „Dezamăgire mare pentru mine, dezamăgire mare pentru toată lumea din jurul meu, dezamăgire mare pentru jucători, aveam planuri mari sezonul acesta, îndreptățite după cum am participat în ianuarie în cupele europene. Din păcate, după turneul acela nu am mai reușit să jucăm niciun moment ca o echipă, la fel de uniți.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*