Spitalizare de zi la Hematologie. Iată cum arată secția după modernizare!

Începând de mâine, pacienții Secției Clinice Hematologie a Spitalului Județean Sibiu vor beneficia de condiții mai bune de tratament, în cadrul noii structuri de spitalizare de zi a secției.

Sala tratament spitalizare de zi

Secția a fost extinsă prin alocarea de spații suplimentare situate la parterul clădirii medicale a spitalului, acestea fiind modernizate pentru a oferi condiții superioare de tratament pacienților cu afecțiuni hematologice. Acest lucru a fost posibil prin relocarea compartimentului clinic Diabet – Nutriție într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Clinice Obstetrică – Ginecologie II, au explicat reprezentanții spitalului.

În cadrul noii structuri de spitalizare de zi se regăsesc următoarele: hol de acces cu dulapuri vestiar pentru pacienți și bancă, o sală de tratament pentru pacienți dotată cu zece fotolii (șase pentru tratament spitalizare de zi și patru pentru recoltări de analize), două cabinete de consultație dotate fiecare cu câte două canapele de examinare, o sală de așteptare, grup sanitar pentru pacienți și un birou pentru asistente și registratură.

În cadrul spațiilor au foste efectuate lucrări de igienizare, modernizare a grupurilor sanitare, a tuturor sălilor și holului de acces, zugrăveli, montare uși PVC, montare tarchet și covor PVC, reparații instalații electrice, montare instalații sanitare noi.

Valoarea lucrărilor și a dotărilor se ridică la aproape 76.500 lei, banii provenind din fondurile proprii ale spitalului.

“Patologia oncohematologică este tot mai frecventă și secții de hematologie nu există în toate județele din țară. Din aceste motive, extinderea Secției Clinice Hematologie are ca scop îmbunătățirea asistenței medicale acordată pacienților cu această patologie. Structura de spitalizare de zi va contribui la îmbunătățirea condițiilor hoteliere și la creșterea calității actului medical, care se vor reflecta în îmbunătățirea calității vieții pacienților noștri. Existența acestei noi structuri medicale este expresia grijii și interesului acordat de conducerea spitalului nostru și de către Consiliul Județean Sibiu pentru îmbunătățirea asistenței medicale acordate acestei patologii complexe și tot mai vaste”, a declarat prof. univ. dr. Romeo Mihăilă, medicul șef de la Hematologie.

În cadrul structurii de spitalizare de zi a secției de Hematologie sunt tratați anual circa 1.750 de pacienți.

Cele mai frecvente afecțiuni tratate sunt: limfoame maligne, leucemii mieloide cronice, leucemii limfatice cronice, anemii feriprive, anemii megaloblastice, neoplazii neoproliferative cronice Ph-negative, hemofilie A și B, purpure trombocitopenice. Secția Clinică Hematologie are patru medici și 12 asistente.

„Investițiile pentru modernizarea actualului spital județean continuă, în paralel cu eforturile pe care Consiliul Județean le face pentru construirea unui nou spital, și ne bucurăm că am reușit să finalizăm noua structură de spitalizare de zi pentru Secția Clinică Hematologie, care este o componentă esențială a spitalului și în cadrul căreia pacienții vor beneficia de condiții superioare de tratament”, a declarat managerul Cornel Benchea.

One Comment

  1. Ceea ce e tragic în chestiunea asta este ca PVC ul Provoacă leucemie, e unul dintre cele mai nocive materiale, asa ca imaginea da bine, dar e nesanatoasa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*