Spitalul Județean are un nou director medical

Medicul Florin Grosu a câștigat concursul pentru funcția de director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu.

Grosu va încheia luni, cu managerul spitalului, un contract de administrare pe o perioadă de maxim trei ani. Postul de director medical a fost deținut, din luna decembrie 2018, cu caracter interimar, de către medicul Călin Remus Cipăian. „Îl felicit pe dl. conferențiar dr. Florin Grosu pentru câștigarea concursului pentru funcția de director medical, îi doresc succes și sunt convins că vom face o echipă foarte bună cu scopul de a crește calitatea serviciilor medicale oferite de SCJU Sibiu. Pe dl. Grosu îl recomandă o experiență îndelungată atât din punct de vedere didactic și medical, cât și din punct de vedere administrativ, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al SCJU Sibiu, funcție pe care a deținut-o din anul 2016. Vreau, totodată, să le mulțumesc pentru activitatea susținută și d-nei conferențiar dr. Florina Popa, care a deținut funcția de director medical din august 2017 până în decembrie 2018, precum și dlui conf. dr. Călin Cipăian care a asigurat interimatul din decembrie 2018 până în prezent”, a declarat managerul Cornel Benchea.

Specializat în radiologie și imagistică

Florin Grosu este absolvent al Facultății de Medicină „Victor Papilian”, specializarea Medicină generală, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Din perioada studenției a lucrat la disciplina de Anatomie și Embriologie, fiind succesiv laborant, preparator voluntar, preparator suplinitor, preparator titular și asistent universitar. Din anul 2002 a fost șef lucrări la disciplinele de Anatomie și Embriologie și la Histologie și Citologie. Este conferențiar universitar din anul 2016 la Histologie și Citologie.

În Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este angajat prin concurs, fiind medic rezident, apoi din 2001 medic specialist și din anul 2007 medic primar Radiologie, Imagistică Medicală, având și atestate în studii complementare de Ecografie Generală, Computer Tomografie, Imagistică prin Rezonanță Nucleară și Management Sanitar. Din anul 2017 este medic șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Este doctor în medicină din anul 2006, abilitat în domeniul de studii universitare de doctorat în medicină din anul 2019, membru fondator al SMURD Sibiu și membru al Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*