Spitalul Județean și Facultatea de Medicină din Sibiu, în prim plan la Gala Elitelor Medicale Transilvane 2018

La Cluj Napoca a avut loc cel mai important eveniment al primăverii din domeniul sănătății: Gala Elitelor Medicale Transilvane, ediția a III-a.

În cadrul galei desfășurate joi, care s-a bucurat de prezența unor invitați de renume din domeniul medical, precum și din numeroase domenii conexe sănătății, au fost premiați cei mai performanți medici, farmaciști, asistenți medicali, stomatologi și cele mai valoroase cadre universitare din Transilvania pentru constanţa eforturilor, pentru calitatea cercetării şi pentru devotamentul lor faţă de pacienți. Medicina sibiană, prin cadrele medicale ale Spitalului Județean și cadrele universitare din cadrul Facultății de Medicină a Universității „Lucian Blaga”, s-a aflat în prim planul evenimentului, prin premiile obținute.

Astfel, prof. univ. dr. Mihaela Cernuşcă Miţariu, decanul Facultăţii de Medicină din Sibiu, și conf. univ. dr. Radu Chicea, medicul şef al Secţiei Clinice Obstetrică Ginecologie I a SCJU Sibiu, au fost nominalizați la categoria „Management și dezvoltare medicală”, obținând premiul pentru excelenţă în management academic (prof. Cernușcă – Mițariu) respectiv pentru management sanitar (conf. dr. Radu Chicea).

Radu Chicea

“Ne bucurăm că suntem la Cluj, deoarece pentru noi, pentru Sibiu și pentru toată România, Clujul este un centru de excelență în medicină, un model, locul unde mulți dintre noi ne-am format ca oameni, ca universitari. Sunt onorată că am primit acest premiu”, a declarat prof. univ. dr. Mihaela Cernuşcă Miţariu. Laureat al galei a fost și prof. univ. dr. Mircea Mițariu, fondatorul Facultății de Medicină Dentară din Sibiu, care a primit premiul pentru excelență în medicină. Tot un premiu pentru excelență în medicină a primit și dr. Miso Virag.

Mihaela Cernuşcă Miţariu

Medicina sibiană s-a aflat în centrul atenției și prin premiile obținute de reprezentați ai altor instituții medicale: dr. Ilie Barb și dr. Laura Vălean (Premiul de excelență pentru susținerea sistemului medical românesc) și conf. univ. dr. Paul Jurgen Porr (Premiul pentru întreaga activitate medicală).

Pe lista laureaților sibieni s-au regăsit și personalități ale mediului academic: prof. univ. dr. Ioan Bondrea, rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, prof. univ. dr.  Ioan Marian Țiplic, prorector ULBS – Programe Academice, prof. univ. dr. Felicia Gligor și conf. univ. dr. Bogdan Horațiu Șerb – care au primit premiul pentru contribuția adusă în educația și cercetarea din domeniul medical. Nu în ultimul rând, la categoria “Formarea tinerilor de azi, a medicilor de mâine” au fost premiați: prof. univ. dr. Mioara Boncuț, prorector ULBS – activități studențești, prof. univ. dr. Constantin Oprean, Daniela Petrovici – secretar șef ULBS și Mariana Stan – secretar șef Facultatea de Medicină.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost partener și co-organizator al Galei Elitelor Medicale Transilvane ediția a III-a.  La eveniment au fost prezenți și managerul SCJU Sibiu, economistul Cornel Benchea, directorul medical, conf. univ. dr. Florina Popa, și șeful serviciului RUNOS, Daniela Man.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*