Sprijin concret pentru refugiații din Ucraina care ajung în Sibiu

Refugiații din Ucraina care ajung în Sibiu pot apela un număr de TelVerde, pus la dispoziție de Primăria Sibiu, prin Direcția de Asistență Socială: 0800 811 822

Contactul se poate face și pe email la protsoc@sibiu.ro sau direct la sediul instituției Bulevardul Victoriei nr 1-3, camera 2.

„Fiecare persoană sau familie este un caz diferit, cu nevoi diferite. De aceea, asistenții noștri sociali vor face foarte repede o anchetă socială prin care să stabilească ce nevoi sunt și cum putem ajuta noi concret, din resursele locale, sau asociațiile și fundațiile partenere. În plus am realizat și o situație a spațiilor de cazare pe care le putem pune la dispoziție, în colaborare cu ISU Sibiu.” A declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Persoanele cu statut de refugiat provenite din Ucraina care dețin un document de identitate provizoriu (primit la frontieră) pot solicita sprijin administrației locale sibiene, care oferă următoarele tipuri de ajutor:

Masă la Cantina Municipiului Sibiu

Întocmirea dosarelor pentru acordarea ajutorului social

Întocmirea dosarelor pentru acordarea alocației de stat copiilor refugiaților care au obținut acest statut

Sprijin psihologic pentru copii, informare și consiliere.

Spațiile de cazare puse la dispoziție de Primăria Sibiu au fost comunicate către ISU Sibiu, totalizând un număr de 129 locuri:

100 de locuri în internatele Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” și respectiv al Colegiului Tehnic Energetic Sibiu – mobilate și dotate corespunzător.

29 de locuri în locuințele libere din fondul locativ al municipiului Sibiu. În perioada următoare, acestea vor fi dotate cu mobilier de primă necesitate.

„Pe lângă aceste spații, în funcție de necesități, analizăm și alte posibilități de cazare în imobile aflate în proprietatea sau administrarea noastră.

Menționăm că, în acordarea serviciilor sociale, Primăria Sibiu contează pe resursele bugetului local, dar și pe sprijinul și contribuția asociațiilor și fundațiilor partenere ale Direcției de Asistență Socială Sibiu, care pot oferi alimente, produse de igienă și îmbrăcăminte.

Pe lângă acestea, Primăria Sibiu a realizat o evidență a firmelor și chiar a persoanelor fizice care ne-au scris, oferindu-și ajutorul, și vom apela și la aceste oferte, mulțumind astfel comunității pentru implicarea activă” se arată într-un comunicat transmis de Primăria Municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*