„Spune DA. Susține donarea de organe”

Campania „Spune DA. Susține donarea de organe”, a ajuns astăzi la Sibiu. Campania este realizată de către Asociația Transplantaților din România și își propune să sprijine donarea de organe, donare care poate salva cu adevărat vieți.

La conferința de presă organizată astăzi la Sibiu au participat Dr. Daniel Chelcea, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu (SCJU), dr. Tiberiu Daniel Toabeș, coordonatorul local de transplant SCJU Sibiu, ec. Nicolae Horațiu Cojocaru, director executiv Direcția de Sănătate Publică Sibiu, reprezentanți ai Casei Județene de Sănătate Sibiu, medici specialiști în relație cu pacienți pre și post transplant, pacienți beneficiari de transplant, pacienți aflați pe listele de așteptare pentru un transplant, donatori.

După cum a eclarat Gheorghe Tache, Președintele Asociației Transplantaților din România, în țara noastră despre transplant se știe destul de puțin și există o mare reticență în înscrierea pe listele de donatori.

Asociația își propune să îi conștientizeze pe români de importanța actului de donare de organe în momentul în care o persoană ajunge în moarte cerebrală.

Din păcate, chiar dacă în România există un registru al donatorilor de organe, unde oricine se poate înscrie ca potențial donator, acest registru a fost foarte puțin mediatizat, iar datele cuprinse în el sunt aproape necunoscute.

Caravana Asociației Transplantaților din România se va întâlni azi și mâine și cu sibienii, între orele 15 și 22 în perimetrul Bulevardul Mihai Viteazu – Piața Unirii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*