Stagiu de evaluare organizat la Păltiniș de Salvamont Sibiu

Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu a organizat în week end un stagiu de evaluare si pregătire a voluntarilor atestați și a voluntarilor aspiranți.

Evaluarea s-a desfăşurat în staţiunea Păltiniș pe partia Oncesti, tematica evaluării fiind salvarea pe timp de iarnă de pe domeniul schiabil, cu accent pe exersarea procedurii de acordare a primului ajutor si transportul accidentaților cu akja.

Sâmbătă, a avut loc la Baza de salvare din Păltiniș, evaluarea teoretică medicală, apoi activitatea practică s-a desfașurat pe pârtia Oncești, unde s-a lucrat în echipe pentru acordarea de prim ajutor și transport accidentați.

Ziua de Duminică, pe pârtia Arena Platoș, a fost alocată pregătirii aspiranților SPL Salvamont Brezoi, aspiranți înscriși în centrul de formare a SPJ Salvamont Sibiu ca și centru de formare profesională acreditat de către Asociația Natională a Salvatorilor Montani din România.

La această acțiune au fost evaluați 18 aspiranți și 6 voluntari atestați. Comisia de evaluare a fost formata din 2 medici primari ( Spitalul Militar Sibiu si UPU – SMURD Sibiu – voluntari in cadrul SPJ Salvamont Sibiu ), 2 instructori naționali ANSMR și directorul SPJ Salvamont Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*