Start înscrieri proiecte Maraton Sibiu 2017

Se dă startul înscrierii pentru proiecte la Maraton Sibiu 2017. Sunt încurajate proiectele privind colectarea selectivă, cele inovative și cele depuse de grupuri informale. Vor fi selectate 18 proiecte locale și 2 proiecte care vizează comunitățile din Rășinari și Poplaca, plus o cauză națională.Fundația Comunitară Sibiu anunță startul înscrierilor de proiecte pentru Maraton Sibiu 2017, eveniment local de strângere de fonduri, care se va desfășura în data de 27 mai 2017. Doritorii care au idei pentru a schimba în bine comunitatea sibiană sunt invitați să se înscrie până în data de 2 martie, ora 23:59. Proiectele pot fi propuse atât de echipe informale (grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică), cât și de organizațiile non-profit (ONG-uri) din județul Sibiu.

Accentul pe colactarea selectivă
În cadrul ediției din acest an a Maratonului vor fi încurajate proiectele care vizează educația privind colectarea selectivă a deșeurilor în Sibiu, cele care vin cu abordări inovative și inițiativele echipelor informale. Evaluarea și selecția proiectelor vor fi făcute de un juriu imparțial, format din reprezentanți ai comunității sibiene, care vor alege 18 cauze. Alături de acestea, ne dorim să susținem două cauze care vizează comunitățile din Rășinari și Poplaca – puncte incluse în traseul evenimentului. În plus, echipa Fundației Comunitare Sibiu va propune o cauză națională, legată de implicarea civică.
Pentru mai multe informații despre înscrierea proiectelor și despre eveniment, vă rugăm să accesați maratonsibiu.ro.

Despre Maraton Sibiu

Maraton Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu, care combină bucuria de a alerga cu cea de a dărui.

Fundația Comunitară Sibiu pune la dispoziția sibienilor o platformă de atragere de fonduri prin care sunt sprijinite atât inițiativele venite din partea grupurilor de inițiativă, cât și a organizațiilor non-profit din Sibiu. Evenimentul aduce împreună cetățeni, organizații, companii și autorități publice.
În 2016, a cincea ediție a SemiMaraton Sibiu a adus la start peste 2500 de persoane, care au alergat pentru o cauză în care cred, fiind susținuți de peste 3200 de donatori. Astfel au fost strânși aproximativ 374.400 lei, fonduri care au finanțat 20 de proiecte ale organizațiilor non-profit sibiene, cu impact în comunitatea locală, și un proiect național.
Fundația Comunitară Sibiu este un finanţator privat local care identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind, astfel, la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate şi distribuite transparent prin intermediul granturilor și al burselor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*