Start-Up Urban. Firmele noi, sprijinite cu maxim 39.000 euro

Prin programul Start-Up Urban, în județul Sibiu vor fi create încă nouă firme noi, cu fonduri europene.

Solicitanții de finanțare care se înscriu până pe 21 aprilie pot primi granturi de până la 39.000 de euro nerambursabili, vor beneficia de cursuri și mentorat în domeniul antreprenoriatului și au obligația de să creeze cel puțin două locuri de muncă și să mențină afacerile active cel puțin 30 de luni.

Programul are în vedere afacerile non-agricole, în mediul urban, și a fost prezentat, astăzi, la Sibiu.

Timp de trei ani, Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM (lider de consorțiu), municipiul Alba Iulia, SC EDUKADO SRL și Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor – APRSC (parteneri) vor derula proiectul Start-Up Urban, în trei etape:

  • educația antreprenorială a peste 300 de persoane din cele 6 județe din centrul țării;
  • acordarea de consultanță-mentorat și a 54 de granturi din linia de finanțare România Start Up Plus pentru implementarea planurilor de afaceri selecționate în primul an de funcționare;
  • monitorizarea sustenabilității celor 54 de noi afaceri, după primul an de funcționare.

„Suntem administratori de granturi și vă susținem să deveniți antreprenorii performanți ai propriilor vise. Start-up Urban este un proiect câștigător în cadrul apelului România Start Up Plus. Selectăm 54 de proiecte de noi afaceri în orașe din cele 6 județe transilvănene ale Regiunii Centru, pe care le finanțăm individual cu maximum 39.000 euro, în linia de finanțare România Start Up Plus”, au declarat responsabilii consorțiului.

Până acum, s-au înscris la programele de formare antreprenorială peste 50 de aplicanți din Sibiu, potrivit reprezentanților FNTM. Înscrierile continuă până sâmbătă, dar inițiatorii programului iau în calcul extinderea termenului-limită.

În total, la nivelul Regiunii Centru vor fi înființate 54 de noi afaceri în mediul urban.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*