Staţiunile Bazna şi Ocna Sibiului, sprijinite de Ministerul Turismului

Ocna Sibiului și Bazna au fost reprezentate ieri la întâlnirea organizată de ministrul Turismului, Bogdan Trif, cu toate autoritățile publice locale din localitățile atestate ca stațiuni turistice balneare.

Întâlnirea care a avut loc la sediul Ministerului Turismului a avut ca scop prezentarea măsurilor luate de Guvern pentru stimularea investițiilor în turismul balnear.

“Pentru Guvernul României, turismul balneo este o prioritate. Stațiunile balneo vor primi finanțare pentru proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în cuantum egal cu cea acordată stațiunilor de interes național. Totodată, vă rog să înaintați cât mai multe proiecte care ar putea să primească finanțare din partea Ministerului Turismului. Venim în întâmpinarea dvs, cu o modificare foarte importantă, care să vă ajute să obțineți mult mai ușor bani de la Ministerul Turismului și anume prezentarea documentației doar la nivel de studiu de fezabilitate, fără a mai fi nevoie de proiectul tehnic la depunerea documentelor pentru finanțare. În plus, Guvernul României a aprobat programul de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, unde procentul de finanțare este de 100%. Acest program este un sprijin financiar important pentru autoritățile publice locale care vor să investească în infrastructura turistică balneară”, a declarat ministrul Trif.

La această întâlnire a participat și Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*