Ştefan Vuza preia combinatul chimic Oltchim

Chimcomplex Borzeşti, membră a Grupului SCR, deţinut de avocatul sibian Ştefan Vuza, a depus, sâmbătă, o ofertă indicativă pentru preluarea activelor Oltchim. „Chimcomplex salută intenţia Administratorilor Judiciari privind vânzarea Oltchim pe module de active şi apreciază că această metodă nu este doar conformă cu procedurile Comisiei Europene pentru aceste situaţii, dar reprezintă şi soluţia practică prin care activele sănătoase ce pot fi restructurate şi eficientizate să poata fi salvate şi reintegrate în circuitul economic”, se arată într-un comunicat de presă.

Strategia

Oferta depusă se referă la modulele de active viabile, de utilităţi şi logistică şi la activele care vor constitui baza dezvoltării viitoare a platformei. „Este o ofertă realistă şi sustenabilă care vizează consolidarea activelor care sunt în producţie şi realizarea unor investiţii importante pentru modernizarea şi repornirea unor fluxuri tehnologice oprite în prezent“, a declarat ing. Virgiliu Băncilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Chimcomplex SA Borzeşti. „Strategia Chimcomplex este de integrare a acestor active de la Oltchim cu unităţile de producţie ale Chimcomplex de pe platforma din Oneşti, prin crearea Companiei Române de Chimie, în scopul de a dezvolta o platformă integrată de producţie în industria chimică, ce va deservi piețele regionale și internaționale“, a mai declarat preşedintele CA Chimcomplex.

Cu acordul CE

Oferta Chimcomplex conţine şi un capitol privind specialiştii Oltchim, care pun în valoare instalaţiile şi know how-ul societăţii. Deşi documentaţia primita de la consultantul Oltchim nu face referiri privind obligaţia preluării personalului existent, oferta prevede angajarea de personal pe această platformă pentru a exploata eficient şi în siguranţă activele achiziţionate. Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, afirma, în primele zile din ianuarie, că, la începutul acestui an, vânzarea activelor combinatului Oltchim ar putea fi finalizată, însă tranzacţiile finale vor trebui aprobate de Comisia Europeană.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*