Stejarul de peste 600 de ani din Grădina Zoologică Sibiu a primit îngrijiri speciale!

Tăierile de corecție a coroanei îl vor ajuta să își păstreze echilibrul, ancorarea mecanică a trunchiului principal de trunchiul secundar îi vor aduce stabilitate, iar mortarul care acoperea scorbura principală, a fost înlăturat.

A fost cerută opinia specialiștilor în legătură cu starea de sănătate a stejarului. Angajații de la Serviciul Parcuri și Zone Verzi i-au făcut o tomografie, Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice Brașov a venit cu recomandări, iar în tot acest proces au fost consultați experți din Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, dar și cu cei din Direcția Silvică Sibiu.

Vestea bună este aceea că arborele în vârstă de peste 600 de ani e pregătit acum pentru sezonul rece!

Îngrădit, astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru vizitatori, îngrijit, astfel încât viața să-i fie prelungită cât mai mult, stejarul multisecular din Grădina Zoologică Sibiu are mari șanse să rămână ”un loc bun de selfie” ani mulți de acum înainte.

„Mulțumim profesorului Constatin Drăgulescu, profesorului Corneliu Bucșa, ICAS Brașov, Direcției Silvice Sibiu , Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, precum și MT Greenpro pentru tot suportul acordat” se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*