”STEREOTIP I Oscar Iustin & Alice Miracle”

Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei municipiului Sibiu găzduiește în perioada 7-17 iulie expoziția manifest ”STEREOTIP I Oscar Iustin & Alice Miracle”, un eveniment multi-cultural cu numeroase momente artistice.

Expoziția manifest ”STEREOTIP I Oscar Iustin & Alice Miracle”, un eveniment multi-cultural cu numeroase momente artistice, deschisă publicului pe perioada 7-17 iulie, a avut vernisajul ieri după-amiază, la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei municipiului Sibiu.

Sibienii și turiștii vor admira 28 de opere de fotografie artistică într-un stil baroc minimal, simbolistic și ancestral, pe pânză, centrat pe stereotipurile feminine în manifestare observabile în ziua de astăzi și pe arhetipurile universale, existente dincolo de spațiu și timp. Vor descoperi un artist fotograf și o artistă pictoriță care se joacă cu tehnici multiple și tot atâtea culori pentru a reda idei arhetipale care ating adevăruri fundamentale: Mama, Copilul, Luptătoarea, Fecioara, Femeia Sălbatică, Artista, Seducătoarea, Mistica, Regina sunt doar multiplele fațete ale Divinului Feminin care le îmbrățișează pe toate în același timp, simplu și complet.

 

Frumusețea în artă

Operele artistice ale lui Oscar Iustin și ale lui Alice Miracle sunt pocnirea din degetele Magicianului care vede dincolo de iluzia măștilor și a falsităților asumate din conveniență. Prin co-creația lor au reușit să aducă la lumină un adevăr fundamental, acela al frumuseții omului care trăiește coerent în corp, minte și spirit pentru că are curajul de a renunța la tot ce nu este autentic, construindu-și conștient propria desăvârșire.

Expoziția este organizată sub patronajul AAFR – Asociației Artiștilor Fotografi din România si de Fotoclub Orizont in parteneriat cu Casa de Cultura a Studentilor Sibiu. Pentru a face puntea de legătură între mituri, arhetipuri și stereotipuri, Mihai Hurezeanu va curatoria expoziția de la Sibiu, alături de Radu Stănese și Louis Guermond.

Expoziția STEREOTIP face parte din activitățile organizate în cadrul Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu 2022 fiind co-finanțată de Consiliul Județean Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

 

Despre expoziție

Câte măști atâtea oglinzi. Câte roluri de jucat, câte măști de purtat pe scena vieții până în momentul în care poți fi în sfârșit tu, cel adevărat, cel autentic, cel care-și asumă propria viață fără mască? Când ai curajul sa te redescoperi așa cum ești, să te iubești fără a te masca pentru a te accepta și a te face acceptat, viața va deveni atunci propriați scena, în care ești și actor și regizor. STEREOTIP este o expoziție care mai mult decât un manifest, este despre povestea și drumul eroului și a eroinei care trăiește în tine.

Ca dovadă una dintre lucrările stereotipului, ”Luptătoarea”, a câștigat Medalia de Aur al Salonului 3rd International Exhibition of Photography PORTUGAL 2021.

ADEVĂRUL ASCUNS ÎN MITURI, ARHETIPURI ȘI STEREOTIPURI  Legenda lui Făt-Frumos din basmul romanesc “Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” se transpune aici în povestea Fetei-Frumoase care-și caută propria desăvârșire pe drumul renunțării la tot ce este fals, cu fiecare mască recunoscută și fiecare oglindă spulberată, își găsește propria nemurire regăsindu-se pe ea însuși, cea autentică, cea adevărată, cea divină. Ea devine atunci propriul său erou, viața-i devine propria scenă în care alege sa fie totul pentru și prin ea însăși, o operă de artă, așa cum este Divina Feminină.

Explicatie foto: Sibienii și turiștii vor admira 28 de opere de fotografie artistică pe pânză, centrate pe stereotipurile feminine

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*