Știință și gust: Campionatul Universitar de Grătare

Constituiți în echipe ingenioase, pregătiți la zi cu noutățile în materie de gastronomie și înarmați cu pricepere, profesorii Universității „Lucian Blaga“ au trecut de la catedră la grill, întrecându-se în Competiția Grătarelor.

Aceasta a avut loc week-end-ul trecut, la ferma didactică Rusciori. Special pentru acest eveniment, concurenții au construit bucată cu bucată cinci grătare imense și și-au ales din timp, cu atenție, carnea și celelalte preparate. Astfel, pe lângă porc de Mangalița, porumb, pui sau alte legume, la grătar au ajuns și ananas sau struguri băițuite cu sos de piper.

Bucătar chef a fost însuși rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, care ne-a mărturisit că astfel de evenimente sunt special concepute pentru a-i aduce împreună pe profesori, a suda colectivul și totodată pentru a dovedi că spiritul de echipă face casă bună cu performanța.

Dacă anul trecut ingredientele au ajuns la ceaun, iar anul acesta pe grătar, în 2019, proba eliminatorie se va susține în fața proțapului.

Pentru că orice competiție are nevoie și de juriu, echipele „Știința la Grătar“, „Grătarul Științific“, „Grătarul Tehnicus“, cea a Rectoratului sau „Kulinniversitaria“ au fost urmărite și punctate de un juriu cu ochi specializat și cu experiență în materie. Producătorul de elită Dan Limbășan spune că a fost greu să stabilească un singur câștigător, artiștii din fața grătarelor primind în final toți câte o diplomă.


Viorica MAIER

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*