Stop oboselii la volan!

În dimineața zilei de 23decembrie polițiștii sibieni au oprit mai mulți șoferi care circulau pe autostrada A1, da r nu pentru a-I sancționa ci penru a le oferi o cafea și un sfat.

Acțiunea face parte dintr-una mai amplă care să îi determine pe șoferi să aibă grijă de starea lor de oboseală atunci când se află la volan.

 

„ Azi, conducătorii auto care au tranzitat centrul țării pe A1 au fost invitați la o cafea și un ceai energizate de către polițiști cu sfaturi preventive și povești de la om la om despre siguranța în trafic.

Scopul principal al acțiunilor a fost acela de conștientizare a participanților la trafic cu privire la importanța conducerii având o stare psiho-fizică bună și foarte bună.

În acest context, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto care parcurg distanțe mai mari, îndeosebi celor care vin din afara granițelor, să facă pauze mai dese pentru a-și reface forțele și a avea o atenție sporită pe tot parcursul călătoriei.

Și polițiștii sunt oameni și știu că este o perioadă în care fiecare dorește să ajungă acasă cât mai repede, dar să nu uităm că oboseala generează neatenție, iar neatenția poate duce la tragedii pe șosele.

Așadar, stimați șoferi, trageți pe dreapta, beți o cafea, un ceai, respirați aer curat și fiți conștienți de tot ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră!  Câteva minute de stat pe loc vă pot salva viața!” se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*