Stradivarius la Sibiu. S-au pus în vânzare biletele pentru recitalul „Vive la musique!” de la Sala Thalia

Alexandru Tomescu, la vioara Stradivarius Elder-Voicu, alături de harpista de origine franceză Delphine Benhamou și actorul Lari Giorgescu aduc în atenția publicului sibian un adevărat dialog între muzică și dans, concert de vioară, harpă și dans contemporan.

Turneul internațional  „Vive la musique!” va include cincisprezece concerte în România

Vineri, 31 mai, cu începere de la ora 19, la Sala Thalia, melomanii sunt invitați la un concert menit să conecteze publicul la cele mai cunoscute și apreciate compoziții clasice românești și franceze care definesc o lume magică, plină de culoare și prospețime. Programul va conține lucrări de George Enescu – Balada, Béla Bartók – 6 dansuri românești, Camille Saint-Saëns –  Cygne, Camille Saint-Saëns – Fantaisie op. 124, Jules Massenet – Méditation, Camille Saint-Saëns – Introduction et Rondo Capriccioso, Sabina Ulubeanu – Pas Encore  – piesă contemporană, compusă special pentru acest proiect, Maurice Ravel – Tzigane.

ALEXANDRU TOMESCU | violonist: „Este o mare bucurie să pot prezenta publicului din România acest program atât de special. Muzica românească, cu oglindirile sale franceze, va fi transpusă în sonoritățile minunate ale viorii și ale harpei, cu latura spectaculoasă adusă de dansul contemporan semnat de actorul Lari Giorgescu. Aștept cu mare nerăbdare revederea cu iubitorii muzicii și ai frumosului. Împreună vom păși în fascinantele lumi ale căror porți ni le vor deschide compozitorii români și francezi. Vom pune o dată în plus forța muzicii de a ne transforma în oameni mai buni, după cum spunea Beethoven, și vom strânge în cadrul concertelor turneului fonduri pentru campania «Dăruiește viața – Spitalul de Oncologie Pediatrică»”

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (str. Cetății nr. 3-5), între orele 10:00 – 12:00 și 13:00 – 16:00, și online, pe www.filarmonicasibiu.ro. Prețul unui bilet este de 20, 30 sau 40 de lei. Se acordă o reducere de 50 % pentru elevi, studenți și pensionari.

Abordare unică

Cea de-a XII-a ediţie a Turneului Internațional Stradivarius, numit „Vive la musique!”, proiect care se derulează în cadrul Sezonului Cultural România-Franța 2019 și sub Înaltul Patronaj al ambasadoarei Franței în România, E.S. Michele Ramis, propune o întâlnire inedită și într-o abordare unică pentru România, între muzica clasică românească și cea franceză, cu interpretarea lui Alexandru Tomescu la vioară, Delphnie Benhamou la harpă și actorul Lari Giorgescu – dans contemporan.

Sunete noi

Ca element de noutate, programul din acest an include harpa alături de muzica viorii, într-o formă unică și nouă de interpretare. Concertul propune o combinație sonoră mai puțin obișnuită, iar dansul contemporan vine să susțină vizual tabloul compozițiilor românești foarte cunoscute, dar și piese contemporane, compuse exclusiv pentru acest turneu, de compozitoarea Sabina Ulubeanu, precum și celebrele piese clasice franceze care vor fi propuse într-o nouă sonoritate ale viorii și harpei, cu o interpretare special concepută, care poate reda întreaga gamă de emoții și vibrații a unei orchestre.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*