Street ART Festival la final

Ediția din acest an Sibiu International Street ART Festival, evenimentul care dă culoare orașului la propriu, transformându-l de la an la an într-o galerie de artă stradală tot mai mare, a ajuns la final.

Cei 8 artiști invitați anul acesta au pictat o suprafață totală de aproximativ 900 de metri pătrați, realizând 8 lucrări la fel de interesante ca cele din anii anteriori, între care 6 picturi murale și 2 instalații de artă.

O lucrare inedită este cea a artistului sibian Horațiu Bota, o instalație de artă expusă în Piața Huet, pe care a realizat-o printr-o tehnică de alăturare a mii de puncte (stippling) pe un panou de 2.5 metri pătrați. Lucrarea este prima de acest gen din festival care va deveni o lucrare de artă în format digital, ce se alătură unei galerii de 10.000 astfel de creații care sunt tranzacţionate pe blockchain.

În acest an, pe lângă picturile noi din zona Calea Cisnădiei și cartierul Ștrand, s-au refăcut și cateva fațade pictate cu ani în urmă la festival și care necesitau intervenție.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociația ART Factory Transilvania și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*