Student militar, participant la Untold și Electric Castle, donator de sânge pentru Ucraina (VIDEO)

Un număr record de donatori s-a înregistrat miercuri, la Centrul de Transfuzii din Sibiu, unde peste o sută de persoane au donat sânge, mai mult de jumătate dintre ele făcând-o special pentru răniţii din spitalele din Ucraina, informează AGERPRES.

„Azi (miercuri – n.r.) am avut 114 donatori în total. Acesta este record absolut la Centrul de Transfuzii din Sibiu, dintre care 60 pentru Ucraina. De astăzi, au început să vină donatori care vor să doneze în mod deosebit pentru cei din Ucraina. Sigur că deocamdată se fac stocuri de sânge, nu noi luăm decizia când se trimite sânge sau nu. Alături de sibieni sunt elevii de la Academia Forţelor Terestre, care au venit să doneze în număr destul de mare. Ne bucurăm pentru asta şi aşteptăm şi alţi sibieni care doresc să facă acest gest umanitar”, a declarat pentru AGERPRES biolog Livia Mareş, directorul Centrului de Transfuzii din Sibiu.

Printre donatori s-a aflat şi sergentul Călin Hăndăbuţ, un instrumentist care a smuls ropote de aplauze atunci când a cântat în deschiderea concertelor trupei Subcarpaţi, pe scenele de la Untold şi Electric Castle. Îmbrăcat în haina militară, Călin s-a așezat alături de colegii lui, la coadă să doneze sânge pentru Ucraina.

„Am ales să donez pentru a fi solidar cu cei din Ucraina. M-a impresionat că au rămas familii dezbinate, copiii fără taţi care trebuie să meargă să îşi apere ţara şi mamele şi copiii şi bătrânii care au de suferit, din păcate”, a precizat sergent Călin Hăndăbuţ de la Muzică Militară a Academiei Forţelor Terestre din Sibiu.

Tată a trei copii, Călin este pasionat de folclorul arhaic românesc şi instrumentele tradiţionale. Îmbrăcat în costum popular, Călin a dus folclorul pe cea mai înaltă scenă din România – Vârful Moldoveanu şi a promovat ritmurile arhaice în faţa publicului prezent la festivalurile Untold şi Electric Castle.

Azi, Călin şi colegii lui îi ajută pe ucraineni. După ce luni studenţii Academiei Forţelor Terestre şi-au donat o parte din raţiile de mâncare pentru refugiaţii din Ucraina, acum zeci de profesori, dar şi studenţi militari au venit să doneze sânge.

Donarea de sânge pentru Ucraina continuă, iar cei care pot ajuta sunt aşteptaţi zilnic la Centrul de Transfuzii din Sibiu, unde s-a prelungit programul în această săptămână, până la 17,30.

Sursa Video: AGERPRES

Sursa FOTO: Pagina de Facebook Academia Forțelor Terestre

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*