Studenți din nouă centre universitare s-au întrecut la ULBS în cadrul olimpiadelor de mecatronică

Peste 100 de studenți de la nouă instituții de învățământ superior din țară au participat la olimpiadele naționale de mecatronică, ce se desfășoară la Facultatea de Inginerie a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, în cadrul evenimentului Zilele Educației Mecatronice 2018.

Studenți și cadre universitare din centrele universitare care asigură pregătire de excelență în domeniul mecatronic – Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Politehnica Timişoara și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării (INCDMTM) – s-au întrecut, ieri și azi, în cadrul olimpiadelor naționale de mecatronică, secțiunile sisteme mecatronice și roboți mobili. De asemenea, în cadrul manifestării s-au desfășurat și concursul național de sisteme mecatronice de zbor fără pilot și concursul național de realizări în domeniul mecatronicii, precum și sesiunea națională de comunicări științifice studențești.

Mâine, 27 aprilie, la Aula Magna a ULBS va avea loc festivitatea de premiere și de închidere a evenimentului.

„Zilele Educației Mecatronice reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2018 pentru învățământul academic sibian, atât din perspectiva numărului mare de participant, de la instituții de prim plan din țară, dar și a realizărilor din domeniul mecatronicii prezentate de sutdenții și cadrele didactice prezente”, a declarat prof. univ. Gabriel Racz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*