Studenți în practică la Garda de Mediu Sibiu

Comisariatul județean Sibiu al Gărzii Naționale de Mediu a primit astăzi vizita unui grup de studenți de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, coordonat de profesorul Ion Răducuță.

Tinerii urmează Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, specializarea Protecția mediului și a consumatorului. Ei au avut ocazia să învețe de la comisarii de mediu sibieni, precum și de la angajații Agenției pentru Protecția Mediului, care le-au împărtășit detalii despre proiectul european în valoare de 4,68 milioane de lei derulat la nivelul agenției județene.

„Este întotdeauna o plăcere să împărtășim din experiența noastră cu viitorii colegi. Tinerii sunt dornici să învețe, iar asta nu poate decât să însemne o viitoare generație de specialiști bine pregătiți. O parte a practicii studenților s-a axat și pe câteva ore de educație în domeniul protecției mediului, alături de Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Sibiu și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu. Pe lângă instruirea Gărzii de Mediu, din partea APM Sibiu a fost făcută o prezentare a proiectului «Managementul conservativ al siturilor de importanță comunitară ROSCI0312 Râul Târnava Mare între Copșa și Mihalț, ROSCI0431 Pajiștile dintre Șeica Mare și Veseud și ROSCI0312 Castanii comestibili de la Buia»“, ne-a declarat Constantin Dragomir, comisarul șef al Gărzii de Mediu Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*