Studenți premiați

Ultima săptămână s-a dovedit a fi pentru Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Sibiu una extrem de încărcată în activităţi culturale, educative şi ştiinţifice, activităţi care au fost recompensate prin premii, trofee şi multe aplauze.

marius_moldovanFormaţia de Dans M&M coordonată de Miky Stoica a participat la două competiţii naţionale, de unde s-a întors nu nu mai puţin de şapte premii. La Concursul Naţional de Dans „Everybody Dance With Us”, desfăşurat la Ploieşti, M&M a câştigat cinci premii la secţiunile Dans sportiv, Dans contemporan, Premiul Mass-Media pentru Isabela Haiduc şi Premiul pentru cea mai expresivă pereche, iar de la Cluj Dance Festival, sibienii s-au întors cu locul I la secţiunea Solo – Movie Theme, iar Marius Moldovan a fost declarat cel mai bun dansator din festival.

Invenție recunoscută

Clubul  de Creaţie şi Inventică din cadrul CCS Sibiu a fost selecţionat să participe cu două proiecte la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret 2016, salon organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Echipa formată din Alexandru Claudiu Bakoș şi Ramona Giurea, coordonată de dr. ing. Mihai Victor Zerbeș, a obţinut la secţiunea Ştiinţe Aplicate o binemeritată menţiune pentru proiectul „Dehidrator home-made pentru legume și fructe realizat din materiale reciclabile“.

Respect pentru tradiție

Ansamblul Folcloric Studenţesc „Ardealul” şi Ansamblul Folcloric „Abrašević” din Kraljevo – Serbia au demonstrat duminică, 20 noiembrie, cum printr-o fuziune de talente artistice pot fi împărtășite datini şi obiceiuri strămoşeşti. Astfel, Sala Thalia a fremătat pe acorduri de colinde și cântece populare specifice fiecărei țări, spectatorii fiind fermecați de coregrafii inedite și dansatori tineri, talentați şi pasionaţi. Alături de orchestra „Ardealul”, dirijată de Doru Sava, au urcat pe scenă soliştii vocali Sebastian Stan, Paula Medrea, Radu Goţa, şi Gabriela Oancea.

Investigând valoarea noțiunilor de colectiv, partajare, apropiere și tradiție, Ansamblul Folcloric „Abrašević”, un ansamblu cu o activitate mai veche de 100 de ani, și-a unit eforturile cu membrii Ansamblului Folcloric Studenţesc „Ardealul”, într-un program de rezidenţă artistică, etalând valorile inerente ale tradițiilor, ale încarnării istoriei și ale întemeierii unei legături durabile între oameni. Această comuniune a membrilor celor două ansambluri, coordonate de coregrafii Sorin Bădiţă şi Natasa Arsenijevic, a ridicat sentimentele lor de apartenență la un alt nivel, cel al percepției comune asupra spațiului, timpului și  datinilor împărtășite. „Prin intermediul acţiunilor de acest tip, am dorit nu doar să expunem munca asiduă a celor două ansambluri folclorice, ci și să întâmpinăm Sfintele Sărbători cu muzică și dans, cu pace și bucurie, o bucurie care a fost amplificată de frumoasa rezoluție a faptului că tradiția se păstrează și că datoria noastră este aceea de a sprijini continuitatea acestor valori neprețuite”, a mărturisit Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Sibiu.

Pentru cei care nu au putut fi prezenți la aceste momente artistice, înregistrarea spectacolului poate fi urmărită online pe www.casastudentilorsibiu.ro și facebook.com/CasaStudentilorSibiu.

Mai multe imagini pe www.mesageruldesibiu.ro.

Liliana POPESCU | director CCS Sibiu
„Descoperirea şi promovarea tinerelor talente şi stimularea studenţilor spre activităţi extrauniversitare sunt două din obiective constante ale Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu. Orice selecţie la o competiţie de anvergură sau premiu obţinut, reprezintă pentru coordonatorii formaţiilor sau cercurilor respective o recompensă pentru eforturile depuse.”

One Comment

  1. Mirela says:

    BRAVO, COPII!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*